فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
چگونه لجبازی کودک هنگام تعویض لباس را خنثی کنیم؟

چگونه لجبازی کودک هنگام تعویض لباس را خنثی کنیم؟

  • 1398/10/18
  • 16618
سوالی که ذهن بیشتر والدین رو به خود اختصاص داده، این است که چگونه لباس های کودک لجبازم را عوض کنم؟

لجبازی کودکان هنگام پوشیدن و تعویض لباس دغدغه بسیاری از والدین می باشد. این لجبازی ها به صورت های مختلف مانند جیغ زدن وگریه کردن نمایان می شود. زمانی که کودک در سه ساله ابتدایی زندگی خود قرار می گیرد، بیشترین تلاش را برای اثبات استقلال و آزادی خود انجام می دهد. بدین جهت همواره با والدین خود سرناسازگاری برمی دارد و خواهان انجام کارهای خود، به تنهایی می باشد.

تعویض لباس یکی از کارهایی است که کودکان برای انجام آن ممانعت می کنند و گاهی با گریه کردن و جیغ زدن مانع از انجام اینکار می شوند. شما به عنوان والدین بایستی کمی دیدگاه خود را به دیدگاه کودکتان نزدیک کنید و دنیا را از دید فرزند خود نگاه کنید و او را درک کنید.

پوشیدن یک لباس تنگ و چسبناک و چند ثانیه فرو رفتن داخل تاریکی و فشار، برای ذهن کوچک کودک خوشایند نمی باشد. پس بهتراست قبل از اینکه این کار روزمره به لجبازی و جیغ و داد کودک ختم شود، علت ها را شناسایی کنید.

راهکارهایی برای جلوگیری از لجبازی کودکان هنگام تعویض لباس

در ابتدا می توانید برای فرزند خود از لباس هایی با یغه های دکمه دار استفاده کنید تا کودک کمتر در معرض آزار و اذیت قرار بگیرد.

همچنین می توانید از لباس هایی که دارای یغه های کشسانی هستند استفاده کنید تا کودک در هنگام تعویض لباس دچار مشکل نشود.

برای جلوگیری از لجبازی کودک می توانید از لباس هایی دارای شکلک های چشم نواز استفاده کنید. به علاوه می توانید از تصاویر کارتونی مورد علاقه کودک خود برای پوشش استفاده کنید.

کودک شما دارای روحیه بسیار لطیف و زود رنج می باشد. بنابراین شما بایستی همانند یک مربی مهد مهربان همیشه و همیشه خندان همراه با انرژی و کلی احساس خوب در کنار کودک خود باشید تا فرزندتان در کنار شما احساس آرامش داشته باشد.

همچنین شما می توانید با اشکال موجود بر روی لباس برای فرزند خود داستان تعریف کنید و یا هنگام تعویض لباس با او بازی کنید تا کودک شما دست از لجبازی کشیده و با آرامش خاطر و بدون ناراحتی راضی به تعویض لباس خود گردد.

نکته دیگر این است که شما می توانید با پرت کردن حواس کودک به سمت اسباب بازی و یا تلویزیون این کار را انجام دهید.

والدین بایستی بدانند که کودکانشان تنفرات و علایقی دارند و در سن سه سالگی قادر به انتخاب لباس خود می باشند. پس در انتخاب لباس کودک دقت کنید که آیا فرزند شما علاقه ای به پوشیدن این لباس دارد و یا خیر؟ در غیر این صورت، پوشاندن زوری لباس بر تن کودک می تواند باعث لجبازی و گریه او گردد.

کودک لجباز

در این صورت کودک می آموزد که روابط او و والدینش بر پایه جنگ است و کم کم در هر موردی مخالفتش را ابراز می کند. هنگام غذا خوردن بازی در می آورد، یا وقت آموزش دستشویی همکاری نمی کند، چون همکاری را نیاموخته است.

همانطور که گفته شد کودک شما با افزایش سن خواهان استقلال بیشتری خواهد بود و می خواهد این استقلال را با انتخاب لباس مورد نظر خود به نمایش بگذارد. پس به شخصیت، سلیقه و انتخاب کودک خود احترام بگذارید.

البته راه هایی برای مادران کم حوصله و پر مشغله که حوصله بازی و قصه گویی را ندارند نیز وجود دارد.

بسیاری از کودکان از تر شدن لباس خود احساس ناراحتی و چندشی می کنند. اگر کودک شما برای تعویض لباس ممانعت می کند، می توانید با کثیف کردن و یا خیس کردن لباس او باعث شوید که خود کودک درخواست تعویض لباس کند و یا در مقابل تعویض لباس واکنشی از خود نشان ندهد.

همچنین لازم به ذکر است که در ارتباط با کودک اول لبخند و بعد ارتباط چشمی و کلامی فراموش نشود.

اگر باز هم فرزندتان لباسی را که شما برایش انتخاب کرده اید نپوشید از یک حقه استفاده کنید؛ به این ترتیب که به او حق انتخاب بدهید و فقط او را برای انتخاب یکی از دو لباس، آزاد بگذارید. ضمناً به او نگویید که «کدام شلوار را می پوشی»؟ به او بگوید: « شلوار قرمز را می خواهی یا خاکستری؟ »

چه زمانی لجبازی کودکان نگران کننده است؟

در موارد خیلی شدید، برای مثال زمانی که کودک به هیچ وجه لباس های دیگری را نمی پوشد یا از لباس خاصی نفرت دارد، ممکن است دچار اختلال یکپارچگی حسی (Sensory Integration Disorder)، اختلال پردازش حس (SPD)، بیماری اوتیسم یا ADHD باشد. در این موارد باید حتما به پزشک مراجعه کنید. این موارد با زمانی که کودک برای مثال از پوشیدن لباس هایی با رنگ آبی امتناع می ورزد، متفاوت است.

بعضی بچه ها به آستین، درز لباس ها یا نوع بافت لباس حساسیت دارند. مثلا بعضی بچه ها متنفرند از اینکه شلوار با ساق پایشان تماس پیدا کند. این بچه ها معمولا شلوارک را ترجیح می دهند. حتی ممکن است با پوشیدن شلوار گریه کنند.

بعضی از والدین نمی توانند این موضوع را درک کنند و می گویند: «مگه می شه بچه نتونه شلوار بپوشه؟» به همین دلیل، او را وادار به انجام این کار می کنند. کودک فریاد می زند و گریه می کند، زیرا نمی داند چطور باید چیزی را که در مغزش می گذرد، به زبان بیاورد.

در هنگام تعویض لباس کودک لخت می شود.

کودک لجباز

چرا کودکان دوست دارند لخت باشند؟

برهنه شدن و بدن لباس گشتن توی خانه رفتاری کاملاً طبیعی و نرمال برای کودک نوپای شماست. این تنها یکی از راه هایی است که کودکان نوپا استقلال خود را اعمال می کنند و نشان می دهند که نظرات و توانایی های خودشان را دارند. این رفتار همچنین می تواند نشانهٔ آمادگی کودک نوپا برای شروع آموزش استفاده از توالت و دستشویی رفتن باشد.

راهکارهای برخورد با کودکی که لخت می شود چیست؟

برای کودک نوپای مصمم طولی نمی کشد که در درآوردن لباس هایش ماهر شود. اگر این کار گاهی وقت ها به نظرتان ناجور است، چگونه یک کودک نوپای بی میل به لباس پوشیدن را به همکاری در این زمینه ترغیب کنید؟ در این در اینجا به چند راهنمایی در زمان لخت شدن کودکان اشاره شده است:

آگاهانه رفتار کنید

اول از همه لازم است بدانید که ایرادی ندارد که میل کودک نوپای خود برای برهنه دویدن و گشتن را وقتی که در جا و زمان مناسب هستید هر قدر می خواهد برآورده کنید. اما مهم است که به او آموزش دهید بدن چیزی خصوصی است و او باید در حضور افراد دیگر لباس بپوشد.

چند انتخاب به او بدهید

گزینه های قابل قبولی به او ارائه دهید. از او بپرسید که آیا دوست دارد سه بار دیگر در اتاق نشیمن برهنه بدود و بعد لباس بپوشد یا می خواهد فوراً لباس بپوشد.

لباس های مناسب تری انتخاب کنید

وقتی بیرون از خانه هستید یا در خانه مهمان دارید، سعی کنید لباس هایی به او بپوشانید که نتواند به راحتی دربیاورد. اما نه به شکلی که برایش ناراحت کننده باشد.

هرگز کودک را سرزنش نکنید

به یاد داشته باشید که این مرحله ای طبیعی است و می گذرد، پس خیلی خوب است که موضوع را خیلی بزرگ نکنید، زیرا سرزنش کردن فقط به او می آموزد که از بدن خود احساس شرمندگی کند و خندیدن به برهنه شدن هم او را ترغیب می کند تا عادت عریان گردی خود را ادامه دهد.