فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
6 تفاوت دختر و پسر

6 تفاوت دختر و پسر

  • 1399/08/27
  • 13870
بررسی ها نشان داده اند چگونگی یادگیری پسران با دختران متفاوت است. اسکن های مغزی تا حدی دلیل این تفاوت را روشن کرده اند.

نواحی بیشتری از مغز دختران شامل قشر مخ (که مسئول کارکردهای حافظه، توجه، فکر و زبان است)، به کارکردهای کلامی اختصاص داده شده اند و هیپوکامپ (ناحیه ای از مغز که برای ذخیره حافظه کلامی ضروری است)، در دخترها زودتر از پسرها رشد می کند و در زنان بزرگ تر از مردان است. این تفاوت اثر عمیقی بر توانایی های کلامی و نوشتن دختران و پسران دارد.
در مقابل، در پسرها بخش بزرگ تری از قشر مخ به کارکردهای مکانیکی و مکانی (فضایی) اختصاص دارد. به همین دلیل پسرها به حرکات و تصاویر بیشتر علاقه دارند تا به کلمات. اگر آموزگاران اجازه دهند پسرها پیش از نوشتن درباره یک موضوع، درباره آن تصویرهایی بکشند، درک بهتری از رنگ و سایر جزئیات موضوعی که درباره آن می نویسند، پیدا می کنند زیرا پسرها با این کار اطلاعات بیشتری در مورد موضوع به دست می آورند.
از طرفی مغز پسران و دختران از لحاظ بیوشیمیایی هم تفاوت دارد. مغز پسران هورمون سروتونین و اکسی توسین کمتری نسبت به مغز دخترها ترشح می کند؛ این هورمون ها در ایجاد حس آرامش نقش دارند. به همین دلیل است که پسران کم سن بیشتر ممکن است وول بخورند و به طور آنی و لحظه ای عمل کنند.
گاهی آموزگاران این بی تابی و وول خوردن یا سروصدا کردن پسران را به نافرمانی او تعبیر می کنند اما در واقع آنها نمی توانند آرام بگیرند. به این ترتیب تفاوتی در توانایی یادگیری پسران و دختران وجود ندارد، اما شیوه تدریس به آنها باید متفاوت باشد.

تفاوت های تربیتی پسران و دختران

با توجه به خصوصیات متفاوت پسران و دختران، تربیت پسران با دختران هم متفاوت است. پسرها و دخترها به طور کلی برحسب طبیعت و بسته به جنسیتشان ممکن است رفتارهای کاملا متفاوتی داشته باشند اما این مساله به معنای آن نیست که هر دختر و هر پسری تفاوت بسیار زیادی با هم دارند و ضرورتا هر دختر یا پسری به طور کامل از الگوهای معمول آن جنسیت پیروی خواهند کرد.

گرچه نمی توان به طور دقیق تعیین کرد تربیت پسرها مشکل تر است یا دخترها اما پرورش فرزند پسر همیشه با فرزند دختر تفاوت دارد. حتی اگر فرزندان دختر و پسر شما به طور کامل کلیشه های مربوط به جنسیتشان را بروز ندهند، تا حدودی با یکدیگر متفاوت خواهند بود. به همین دلیل باید شیوه برخورد شما با آنها متفاوت باشد. شیوه منضبط کردن، بازی و ارتباط برقرار کردن باید مطابق با رفتار کودکی که با او سر و کار دارید، باشد.
Leonard Sax روانشناس آمریکایی در کتاب خود به نام "پسران سر گردان" به نکته ای مهم اشاره کرده است: واقعیت این است که قدرت ذهنی هرکدام از دو جنس در زمان متفاوتی از دیگری تکامل می یابد و بدین ترتیب می توان گفت که روند رشد آنها نیز متمایز از هم خواهد بود. والدین هم به همین علت استراتژی های تربیتی مختلفی را برای پرورش کودکان پسر و دختر در نظر می گیرند، چرا که مغز آنها از ابتدای تولد به گونه ای مشابه سیم کشی نشده است!

تفاوت در بازی دخترها و پسرها

پسرها گرایش دارند همیشه اینور و آنور بروند و خودشان را در حال حرکت و مشغول نگه دارند. آنها معمولا اسباب بازی های پر سر و صدا و پرزرق و برق مانند اتومبیل های دارای چراغ و آژیر را دوست دارند. گاهی پسرها هنگام بازی کمی خرابکاری می کنند، اما معمولا این خرابکاری ها اتفاقی است.
والدین باید بر بازی پسران نظارت بیشتری داشته باشند زیرا آنها کمی بی احتیاط هستند. اما دخترها معمولا بازی های آرام تر را ترجیح می دهند. آنها نیازی ذاتی به پرستاری از دیگران دارند و به همین دلیل به بازی با عروسک و حیوانات خانگی علاقه نشان می دهند. آنها هنگام صحبت با اسباب بازی هایشان، از تعارفات ملایم و تک گویی استفاده می کنند که متضاد شیوه ارتباطی بیشتر پسرها هنگام بازی است.

اسباب بازی

تفاوت در انتخاب اسباب بازی کودکان پسر و دختر

نوزادان تفاوتی میان وسایل بازی دخترانه و پسرانه قائل نیستند. در واقع، تحقیقات نشان می دهند نوزادان پسر عاشق عروسک هستند. بنابراین می توان به این نتیجه رسید که علاقه پسربچه ها به اتومبیل و علاقه دختربچه ها به سرویس چای خوری از آنچه اجتماع به آنها تحمیل می کند، ناشی می شود اما با وجود اینکه بازار اسباب بازی های جنسیتی و فشار همسالان در مهدکودک می تواند بر سلیقه کودک در انتخاب اسباب بازی تاثیر بگذارد اما در عین حال شواهدی مبنی بر وجود عاملی ذاتی در ترجیح وسایل بازی خاص وجود دارد که از حدود یک سالگی آغاز می شود. در واقع، دختربچه هایی که در رحم مادر در معرض میزان بیشتری از هورمون های جنسیتی مانند تستسترون قرار می گیرند، بیشتر از حد میانگین به اتومبیل علاقه نشان می دهند. در تحقیقی که روی میمون ها انجام گرفته است، نرها بیشتر اسباب بازی های چرخ دار را به اسباب بازی های پارچه ای ترجیح دادند، در حالی که دختربچه ها به هر دو نوع اسباب بازی ها علاقه نشان دادند. نتیجه ای که می توان از این تحقیق گرفت این است دختربچه ها در مقایسه با پسربچه ها، انعطاف پذیری بیشتری در مورد وسایل بازی دارند. بهتر است در مورد پسربچه ها به جای اسباب بازی های کلیشه ای، انواع مختلف اسباب بازی را در اختیار آنها قرار دهید.

تفاوت های گفتاری دخترها و پسرها

شیوه ارتباط برقرار کردن با فرزندتان با توجه به اینکه پسر باشد یا دختر، متفاوت است. دختران معمولا زودتر یاد می گیرند حرف بزنند و تمایل بیشتری به حرف زدن نشان می دهند. آنها از گوش دادن به صحبت های پدر و مادرشان لذت می برند و معمولا به طور مفصل آنچه برایشان اتفاق افتاده تعریف می کنند و پاسخ های طولانی می دهند، اما پسران معمولا ترجیح می دهند زیاد حرف نزنند.
آنها به اندازه دختران به جزئیات گفت و گوها توجه نشان نمی دهند و پاسخ هایشان یکی دو کلمه ای و در حدی است که اصل قضیه را برساند. این خصوصیت پسران احتمالا به خاطر طبیعت شلوغ کار آنها و عدم علاقه شان به نشستن و حرف زدن در هنگامی است که می توانند اینور و آنور بروند.

تفاوت از لحاظ اعتماد به نفس دخترها و پسرها

دیدگاه پسران و دختران در مورد خودشان، متفاوت است؛ دختران بسیار زودتر از پسران با مسایل مربوط به اعتماد به نفس درگیر می شوند و لازم است والدین به نگرانی های دخترشان در این باره که ممکن است در سنین پایینی - حدود 5 سال- بروز کند، توجه نشان دهند.
مشکلات مربوط به کاهش اعتماد به نفس در پسران، معمولا در سنین پیش از بلوغ خود را نشان نمی دهد. از آنجا که پسران معمولا کمتر با خودشان مشکل دارند، راحت تر می توان آنها را در این زمینه قانع کرد.
Jenn Berman روان درمانگر خانواده از کالیفرنیا و نویسنده کتاب "The A to Z Guide to Raising Happy، Confident Kids" این مسأله را به گونه ای جالب توضیح داده است: فشارهای فرهنگی در جوامع کنونی مسبب انزوای هرچه بیشتر خانم ها شده اند. در واقع از جنس مونث انتظار می رود که نیازها و خواسته های دیگران را به اولویت های خود ترجیح دهد و تا جای امکان در جایگاه شخص تقاضا کننده قرار نگیرد. این روند مخرب پس از مدتی کوتاه و حتی در دختر بچه ها تبدیل به واکنشی خودکار می شود و ناخودآگاه اعتماد به نفس را از بین می برد.

دختر و پسر

تفاوت در انتخاب لباس دختران و پسران

انتخاب لباس، خصوصاً از لحاظ رنگ در دخترها و پسرها متفاوت است. دختربچه ها چون با ظرافت های روان شناسی بیشتری زندگی می کنند، رنگ صورتی را بیشتر می پسندند و در واقع از همان زمان زمینه را برای پذیرفتن رنگ های شاد در خود دارند.
در مقابل در پسربچه ها چون نوع ساختار روانی آن ها متفاوت است، این انتخاب ها کمی متفاوت است. پسر بچه ها به دلیل همین تفاوت ها رنگ های آبی تیره، قهوه ای و سبز تیره را انتخاب می کنند. باید در نظر داشته باشید که رنگ های آبی و صورتی به صورت کلیشه ای برای کودکان دختر و پسر مرسوم شده که لزوما مورد علاقه آنها نیست.
انتخاب های درست در پوشش کودکان می تواند شخصیت و اعتمادبه نفس این کودکان را رقم بزند. البته باید توجه داشته باشیم که دختران در مورد لباس و لوازم مربوط به آن حساس ترند و این موضوع در آن ها بیشتر مورد توجه خانواده ها قرار می گیرد. این موضوع که از نوع لباس یا ظاهر دخترها تعریف شود، در ایجاد اعتمادبه نفس در آن ها تأثیر بیشتری نسبت به پسرها دارد.

فروشگاه سبزآبی تولید کننده لباس های دخترانه و پسرانه کودکان شما از تنوع بالایی برخوردار است. شما می توانید لباس های آشور سابق یا همان برند های تیک تاک و برگ سبز را از طریق وب سایت سبزآبی تهیه کنید.

حرف پایانی

Michael Gurianروان درمانگر خانواده و نویسنده کتاب "Nurture the Nature" معتقد است که نمی توان درجه سختی متفاوتی بین تربیت و پرورش کودکان دختر و پسر لحاظ کرد و نگهداری از هرکدام آنها چالش های خاص خود را خواهد داشت.
David Stein استاد روانشناسی دانشگاه ایالتی ویرجینیا می گوید: هر کودک یک هویت مستقل است و تیپ شخصیتی خاص وی مسیر زندگی متفاوت او را چه در دوران خردسالی و چه در تمام طول آینده مشخص می کند. البته باید توجه داشت که فاکتورهای محیطی (شامل والدین و دیگر مربیان تربیت و پرورش کودک) نیز نقش مهمی دارند. قطعا تفاوت هایی در شیوه تربیت صحیح کودکان دختر و پسر از همان بدو تولد وجود خواهد داشت. شاید ملموس ترین این تفاوت ها طرز برخورد والدین و اطرافیان با نوزادان دختر و پسر باشد. همان طور که با دختر بچه ها توام با ملایمت بیشتری رفتار می شود و پسر بچه ها را با حساسیت کمتری بار می آوریم.