فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
چه کاری انجام دهیم که کودک زودتر راه بیافتد؟

چه کاری انجام دهیم که کودک زودتر راه بیافتد؟

  • 1400/01/25
  • 948
در حالت طبیعی کودک می‌تواند از سن 4 تا 15 ماهگی کم کم با گذشت زمان چهار دست و پا حرکت کند، بنشیند، با استفاده از یک شی بایستند و بعد راه برود.

در تمام این مراحل در عین حال که دیدن هر کدام از این اتفاقات برای پدر و مادر بسیار لذت بخش است، فراموش نکنید که طی کردن تک به تک این آن ها برای فرزند شما ضروری می باشد. زیرا پیمودن این مراحل باعث می شود عضلات پای کودک برای ایستادن و راه رفتن آماده شود. همان طور که گفته شد کودکان با گذشت زمان ایستادن را می آموزند. آن ها در سن 9 تا 12 ماهگی ابتدا از وسایل دیگر مثل صندلی، مبل و دیوار برای بلند شدن کمک می گیرند.
در نهایت در 11 تا 14 ماهگی یاد می گیرند و آماده می شوند که اولین قدم ها را به تنهایی بر دارند.
هرگز فراموش نکنید که هیچ دو کودکی دقیقا عین هم نیستند. هر یک از آن ها ممکن است مراحل رشد خود را به روش خود سیر کند.
در ادامه این مطلب تمرین هایی جهت آموزش راه رفتن سریع تر و اصولی به کودک را ذکر کرده ایم. خیلی مهم است که در انجام این تمرین ها فرزند خود را حمایت کنید و به او سخت نگیرید. در صورت وجود استرس و ترس در کودک، ممکن است یادگیری راه رفتن او به تاخیر بیافتد. بنابراین شما به عنوان والدین او باید صبور باشید و فرزند خود را هنگام تمرین برای راه رفتن تشویق کنید.

چه عواملی می تواند سبب تاخیر در راه رفتن کودک شود؟

ممکن است برخی مشکلات در عضلات و استخوان بندی کودک وجود داشته باشد. یا بعضی از بیماری ها مانند فلج اطفال یا برخی سندرم ها همچون دیستروفی عضلانی که در آن عضلات بدن مادرزادی تحلیل می روند، زمینه تاخیر در راه رفتن را به وجود بیاورد.

بعضی عوامل محیطی هم می توانند سبب تاخیر در راه رفتن شوند. کودکانی که از لحاظ احساسی و عاطفی مشکل دارند و کسی به آن ها در بلند شدن، حرکت کردن و راه رفتن کمک نکند. داشتن مادر افسرده حال که فرزند خود را فقط مثل یک عروسک بغل می کند یا تنها به فکر غذا خوردن اوست.

کودکانی که به خاطر بیماری های خاص دائما بستری باشند و نتوانند زیاد فعالیت کنند. کودکانی که به دلیل کمبود ویتامینD بیماری راشیتیسم دارند. (راشیتیسم ممکن است بر اثر در عدم تماس با نور خورشید یا سوء تغذیه ایجاد شود) احتمال دارد سبب دیر راه رفتن کودک شود.

تمرین های راه رفتن:

1. نشستن بر روی چهار پایه کودک

وقتی کودک شما توانست بدون کمک گرفتن از شما بنشیند، فرزند خود را روی چهارپایه کودک بگذارید. حتما توجه کنید که در این حالت باید همراه او باشید تا اگر نیاز بود کودک را نگه دارید. چهارپایه او باید بدون پشتی باشد و شما پشت کودک باشید.
اندازه چهارپایه باید طوری باشد که پاهای فرزند شما زمین را لمس کند و در این حالت باید زانوهای او زاویه 90 درجه داشته باشند و بتواند با پاهای خود به زمین فشار وارد کند.
در چنین مواقعی از او بخواهید که یک وسیله مانند اسباب بازی مورد علاقه اش را از زمین برداشته و سپس دوباره بر روی چهارپایه بنشیند. آن عروسک و یا هر شی دیگری را در جهت های مختلف چهارپایه قرار دهید تا عضلات مختلف پای کودک درگیر باشند.
این تمرینات باعث می شوند عضلات پاها، پشت و شانه های او تقویت می شوند و کودک برای راه رفتن با پاهای خود آماده شود. زیرا چنین تمرینی سبب می شود تا پاهایش بتواند وزن او تحمل کند.

2. از اسباب بازی برای ایستادن کودک استفاده کنید.

اسباب بازی را در بالا سر کودک بگیرید طوری که به راحتی دست او نرسد، سپس او را تشویق کنید که بایستد و اسباب بازی را از شما بگیرد.

3. ایستادن کودک با کمک شما

تمرین ایستادن می تواند در راه رفتن به فرزند شما کمک کند. به این صورت که از طریق مبل و یا صندلی به او کمک کنید بایستد و یه یکی از دستانش را جهت حفظ تعادل او بگیرید. و به آرامی او را به جلو و عقب ببرید. بعضی از کودکان نیاز به انگیزه دارند اگر فرزند شما هم برای راه رفتن به انگیزه احتیاج دارد می توانید از یک عروسک را در انتهای مبل قرار دهید تو او به سمت عروسک حرکت کند.
این نوع آموزش راه رفتن می تواند خیلی مفید باشد. فقط مراقب باشید که در اجرای این تمرین عجله نکنید و صبور باشید. با گذشت زمان فرزند شما می آموزد که دستتان را گرفته و آهسته به سمت جلو حرکت کند.

4. گشت زدن و شوت زدن

یکی دیگر از کارهایی که می توانید انجام دهید؛ وقتی فرزندتان گشت زدن را تمرین می کند، توپ سبکی را جلوی پایش قرار دهدید و با تشویق کردن به او انگیزه دهید تا با پا به توپ ضربه وارد کند. برای اینکه کودک متوجه شود چطور بازی کند می توانید اول خودتان به توپ ضربه بزنید.
اگر شما توپ را پشت پای او قرار دهید او برای ضربه زدن مجبور است پای خود را بلند کند تا به توپ ضربه بزند. توپ را در دو طرف او قرار دهید تا تمرین ضربه زدن با هر دو پا را یاد بگیرد.

5. به فرزند خود کمک کنید بنشیند

ممکن است کودک شما در ابتدای زمانی که شروع به ایستادن می کند بعد از بلند شدن قادر به نشستن نباشد. اصولا در چنین مواقعی گریه می کنند و شاید دیگر بعد از این حالت برای دوباره ایستادن بی میل شوند. برای جلوگیری از چنین مشکلی به فرزند خود کمک کنید که آهسته خم شده و بنشیند.

6. لگن کودک را بگیرید

شما می توانید رو به روی کودک نشسته و دستان او را بر روی شانه هایتان قلاب کنید و در همان زمان لگن کودک را گرفته و به راه رفتن تشویق کنید. در این تمرین لازم است که شما به آرام به سمت عقب قدم بردارید تا فرزند شما به جلو هدایت شود. با گذشت زمان از میزان حمایتتان کم کنید.

7. راه بردن کودک روی پاهای خود

یکی راه دیگر جهت راه رفتن این است که کودک را بایستانید و خودتان پشت او قرار بگیرید. سپس پاهای او را روی پنجه پاهای خود قرار دهید و بازو های او را بگیرید. حال قدم های کوتاه و آهسته بردارید. به مرور زمان بعد از چند روز کودک را روی زمین بگذارید و همان طور که بازوان او را گرفته اید، یکی از بازوهایش را به سمت جلو هدایت کنید و بعد دیگری را بکشید.

سخن آخر

با انجام تمرینات فوق راه رفتن فرزند شما باید تا سن 11 تا 14 ماهگی رخ دهد. اما اگر راه رفتن او به تاخیر افتاد بهتر است به یک متخصص کاردرمانی مراجعه کنید. زیرا کاردرمانگر به ارزیابی و درمان اختلالات حرکتی نوزادان و کودکان می پردازد.