فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
دغدغه های مادران بعد از زایمان

دغدغه های مادران بعد از زایمان

  • 1401/06/21
  • 572
بعد از به دنیا آمدن کودک تان ممکن است با دغدغه ها و مشکلاتی مواجه شوید. ما در این مقاله سعی داریم راهکار های از بین بردن این دغدغه ها را برای شما شرح دهیم.

وقتی چند دقیقه در جمع مادران جوان باشیم، متوجه می شویم بیشترشان با به دنیا آمدن بچه، با موجودی مواجه شده اند که در عین دوست داشتنی بودن، نیاز های بی شماری دارد که همه را هم از مادر مطالبه می کند. اینجوری هاست که به طور معمول برای مادران جوان، فرصت، انرژی، حوصله و تمرکزی برای رسیدگی به نیازها و خواسته های شخصی باقی نمی ماند.

کاهش وزن بعد از زایمان

کاهش وزن بعد از زایمان و برگشت به اندام قبل از بارداری، یکی از دغدغه های مهم خانم های باردار است. این دغدغه در کنار دغدغه نگهداری از نوزاد تازه متولد شده و بی خوابی و خستگی های روز های بعد از زایمان می تواند بار روحی زیادی برای مادر داشته باشد.

مقدار قابل توجهی از وزن تان را بلافاصله بعد از زایمان کم می کنید. با کسر 3 تا 3 کیلو و 500 گرم که وزن نوزاد است، حدود نیم تا یک کیلوگرم وزن جفت و حدود یک کیلوگرم خون و مایع آمنیوتیک، مجموعاً نزدیک به 5 کیلو و 500 گرم از وزن مادر بلافاصله پس از زایمان کم می شود. وزن شما هم کم کم کاهش می یابد. تمام آب اضافی که سلول های بدن شما در طول بارداری جمع کرده بود، همراه با خون اضافی که در بدنتان هنگام بارداری داشته اید، از بدنتان دفع می شود. بنابراین در روز ها و هفته های پس از زایمان، بیش از تعداد معمول در هر روز ادرار خواهید کرد، همچنین ممکن است خیلی عرق کنید. بدن شما به احتمال زیاد حدود 2 تا 3 کیلوگرم آب از دست می دهد. کاهش وزن اضافه ی ناشی از محصولات بارداری و حجم خون نیز حداکثر تا دو هفته به پایان می رسد.

کاهش وزن پس از زایمان

  • از رژیم های افراطی پرهیز کنید!بسیاری از مادران، در دام رژیم های افراطی و کم کالری می افتند تا بتوانند در حداقل زمان بیشترین کاهش وزن را داشته باشند. در حالی که بعد از زایمان بدن مادر نیاز به تغذیه مناسب دارد تا بتواند خود را باز سازی کند.
  • غذا های پرفیبر مصرف کنید.انواع فیبر های محلول و نا محلول در آب کمک می کنند که هورمون های گرسنگی و سیری در بدن متعادل شوند. و شما ساعت های طولانی تری احساس سیری داشته باشید.
  • پروتئین های سالم بیشتر مصرف کنید! لبنیات، ماهی، حبوبات، تخم مرغ، گوشت کم چرب، آجیل و...
  • میان وعده های مقوی و سالم دم دست داشته باشید!مخصوصا میوه ها
  • از شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده پرهیز کنید!
  • تحرک داشته باشید! مخصوصا تمرینات مقاومتی
  • آب کافی بنوشید و به اندازه کافی بخوابید.برای کسی که قصد کاهش وزن دارد، هیدراته نگه داشتن بدن خیلی ضروری است. مصرف مایعات کافی در طول روز کمک می کند که شما بدن خود را هیدراته کنید. همچنین در ماه های اول بعد از زایمان، داشتن خواب کافی و با کیفیت یک چالش جدی برای مادران است. چرا که نوزاد شما در طول 24 ساعت بصورت مرتب به شما نیاز دارد. ولی باید سعی کنید میزان و کیفیت خواب خود را افزایش دهید. چرا که کمبود خواب تاثیر منفی تاثیر منفی روی روند کاهش وزن شما می گذارد. به زبان ساده، نداشتن خواب کافی مانعی برای کاهش وزن شماست.
  • از مصرف غذا های فراوری شده بپرهیزید.انواع چیپس ها و فست فود ها و...
  • الکل به هیچ عنوان مصرف نکنید.

چگونه بدن را بعد از زایمان به حالت اول برگردانیم؟

ورزش بعد از زایمان

نیاز به دفع ادرار بعد از زایمان

فرایند زایمان می تواند به مثانه ی مادر فشار بیاورد و باعث مقداری ورم موقت و از دست دادن حساسیت آن شود. ممکن است در روز های اول پس از زایمان نیاز معمول به دفع ادرار را احساس نکنید، به ویژه اگر یک زایمان طولانی یا زایمان طبیعی به کمک فورسپس یا دستگاه مکش، یا زایمان با تزریق بی حسی اپیدورال داشته اید. اگر شما در طول زایمان در ادرار کردن مشکل داشته اید و به شما سوند وصل شده، احتمال بروز این مشکل بیشتر است. اما با وجود مایعات اضافی که کلیه های شما اکنون پردازش می کند، مثانه به سرعت پر می شود، پس ضروری است به خودتان فرصت دفع ادرار مکرر بدهید، حتی اگر نیازی به آن احساس نکرده اید.

نوسانات خلقی بعد از زایمان به چه نحو است؟

نوسانات خلقی ممکن است ناشی از عواملی شامل تغییرات هورمونی، دردی که از زایمان باقی مانده، محرومیت از خواب و دیگر ضرورت های مراقبت از یک نوزاد و همچنین سازگاری عاطفی با تجربه مادر شدن باشد. علت هر چه باشد، طبیعی است که کمی خلقتان تنگ باشد؛ این حالت معمولاً چند روز پس از زایمان شروع می شود و به مدت چند هفته ادامه می یابد. اگر این احساس پس از چند هفته اول خودبه خود از بین نرفت یا می بینید ناراحتی شما تشدید شده، لازم است با پزشکتان تماس بگیرید.

تغییرات پوست بعد از زایمان و مراقبت از پوست

تغییرات هورمونی، استرس و احساس خستگی که با مادر شدن همراه است، می تواند در برخی از قسمت های بدن مثل پوست شما نیز تأثیر بگذارد. برخی از زنانی که در دوران بارداری پوست کاملاً شفافی داشتند، در ماه های بعد از زایمان ممکن است دچار جوش های پوستی شوند و از سوی دیگر، اگر شما در دوران بارداری جوش می زدید، ممکن است پوستتان اکنون شروع به بهبود کند.
اگر کلوآسما یا لکه های تیره ی روی پوست، لب، بینی، گونه ها یا پیشانی دارید، در ماه های بعد از زایمان، این لکه ها شروع به محو شدن خواهد کرد و احتمالاً به شکل کامل از بین می رود، به شرطی که از پوستتان در مقابل نور آفتاب محافظت کنید. هر گونه ترک پوستی ناشی از بارداری نیز به تدریج کم رنگ می شود، گرچه این ترک ها کاملاً از بین نمی رود.
با دوش گرفتن در طول دوران بارداری و چرب کردن ناحیه شکم (در حد خیلی کم) می توانید تا حد زیادی از کم شدن و حتی محو شدن جای ترک های پوستی شکمتان بهرمند شوید.

افسردگی پس از زایمان

افسردگی پس از زایمان

این مورد از موارد بالا نیست و در برخی از مادران دیده می شود که بعد از یک الی دو ماه از گذشت زایمان سراغ مادر می آید و باید حتما زیر نظر پزشک درمان صورت گیرد.علائم و نشانه ها:

  • بغض و زودرنجی
  • احساس بیگانگی و تنهایی
  • خستگی و کم تحرکی
  • تغییر در خواب و اشتها
  • احساس گناه و بینش منفی
  • نداشتن میل به رابطه جنسی
  • حواس پرتی و عدم تمرکز
  • استرس

در ابتدا باید بدانید که درمان این افسردگی بسیار مهم است.آمار نشان میدهد که اغلب مادران در طی 3تا 6 ماه بدون هیچ درمانی بهبود پیدا میکنند و شاید تنها یک مادر از بین پنج مادری که دچار افسردگی پس از زایمان شده اند،بیمار و افسرده بماند و درمان نشود. بهتر است با یک روانشناس و در صورت لزوم با یک روانپزشک در ارتباط باشید.

افسردگی پس از زایمان و راه های درمان آن

ریزش مو ها در دوران بارداری و بعد از زایمان

اگر در دوران بارداری موهای شما پرپشت تر شده، ممکن است اکنون دسته دسته بریزد. این مسئله برای برخی از تازه مادران در چند ماه اول پس از زایمان رخ می دهد و نباید نگرانش باشید. در دوران بارداری، سطح بالای هورمون استروژن ممکن است مرحله ی رشد موی شما را طولانی تر کند که باعث می شود ریزش مو ها کمتر از حد معمول شود. بعد از زایمان، سطح استروژن در بدن پایین می آید و مو ها شروع به ریختن می کند که این ریزش شدید، معمولاً بعد از سه تا چهار ماه پس از زایمان متوقف خواهد شد. با گذشت زمان بیشتر، معمولاً میزان رشد مو های جدید به حالت اولیه پیش از بارداری باز می گردد. خبر خوب این است که اگر شما در دوران بارداری و در نتیجه ی افزایش هورمون آندروژن، از رشد بیش از حد مو در صورت و بدن رنج می بردید، به احتمال زیاد ظرف شش ماه پس از زایمان از شر بیشتر این مو ها راحت می شوید.