فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
پستانک دادن به نوزاد مضر است؟

پستانک دادن به نوزاد مضر است؟

  • 1399/06/27
  • 2249
تا اسم پستونک میاد خیلی وقتا با مقاومت پدر بزرگ و مادر بزرگ ها مواجه میشیم و

یاد کجی دندون بچه ها یا وابستگی اونها می افتیم که چطوری میتونیم این عادت رو از سر اونها بندازیم.
راستش این فکر بی راه هم نیست و گاهی اوقات این مکیدن پستونک باعث بهم ریختگی فک و یا رویش دندان ها هم می شود و در مورد عادت ماندگار شدن هم بسیاری از کودکان را دیده ایم که حتی تو سن های بالاتر مثلا تا 4 سالگی نیز عادت به مکیدن پستانک می کنند.
اما حقیقت چیه و آیا پستونک واقعا چقدر مضرر هستش و آیا سلامت دندان ها و فک کودک ما رو تا چه اندازه می تونه تهدید کنه؟
ایا مکیدن بیش از اندازه باعث وابستگی کودک میشه و سلامت روان فرزند ما رو به خطر بیاندازد؟
چه موقع نیاز داریم به کودک پستانک بدهیم و در چه زمانی باید او را به ترک کردن مکیدن پستانک تشویق کنیم؟
برخی از نوزادان را می توان با تکان دادن و در آغوش گرفتن آرام کرد، ولی برخی از آنها با تلاش های اول ممکن است به راحتی آرام نشوند یا زمانی که گرسنه نیستند، باز هم بخواهند به مکیدن سینه ٔ مادرشان ادامه دهند. اگر نوزاد شما نیز پس از خوردن شیر به اندازۀ معمول و کافی، باز هم می خواهد به مکیدن ادامه دهد یا اگر کودک شما بعد از آروغ، نوازش، در آغوش گرفتن و بازی کردن، باز هم بهانه گیری و بی قراری می کند، شاید فکر دادن پستانک از ذهن شما هم بگذرد.

پستونک

اما کارشناسان این حوزه دلایلی را ذکر می کند که این فکر از ذهن شما بپرد و شما کمی بیشتر تلاش کنید برای آرام کردن کودک خود پس لازم است علت هایی علمی مخالفت با پستانک را با هم مرور کنیم.

عفونت گوش:

یکی از دلایل برای ندادن پستانک به کودک این است که پستانک می تواند خطر ابتلا به عفونت گوش میانی را در نوزادان و کودکان شیرخوار افزایش دهد.
حواستان باشد اگر اصرار دارید که به کودک خود پستانک بدهید سعی کنید قبل از شش ماهگی که بیشترین نیاز را برای مکیدن کودک دارد او را ترک بدهید پس اگر او را عادت به مکیدن پستانک دادید کمی پس از شش ماهگی برای جلوگیری از عفونت گوش از آن استفاده کند.

آسیب به رشد فک و دندان:

در طول سال هایی که کودکان پستانک می گیرند، فقط دندان های شیری آنها در می آید و دندان های دائمی معمولاً از سن شش سالگی شروع به ظاهر شدن می کند. با این حال، هرچه فرزند شما مدت طولانی تری پستانک بگیرد، بیشتر احتمال دارد که رشد دندان هایش را تحت تأثیر قرار دهد. اگر در مورد این موضوع نگران هستید، با پزشک یا دندان پزشک کودکتان صحبت کنید تا از رشد مناسب فک و دندان کودک مطمئن شوید.

تغذیه کودک:

استفاده از پستانک می تواند بر عملکرد نوزاد حین تغذیه اثر بگذارد. این امر باعث بروز مشکلات سینه از جمله دردناک شدن نوک سینه و تورم پستان می شود.

برخی از دلایلی که متخصصان این حوزه بیان می کند برای مفید بودن پستانک در زمان نوزادی:

  • پیشگیری از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد یا SIDS: در این تحقیق گفته می شود اگرچه که مکیدن پستانک در طی شب مانع سندرم مرگ ناگهانی نمی شود ولی ارتباطی ناشناخته بین استفاده از پستانک و کاهش خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد وجود دارد که هنوز اطلاعات دقیقی از آن موجود نیست.
  • پستانک به تسکین ناراحتی ناشی از ریفلاکس یا کولیک کمک می کند.
  • نوزادان نارسی که پستانک می خورند، سریع تر به وزن نرمال می رسند.
  • خوردن پستانک در موقعیت های استرس زا و دردناک می تواند آرامش بخش باشد.
  • بسیاری از نوزادان حتی وقتی گرسنه نیستند، پستانک می خورند. پستانک می تواند میل آنها رابه غذا کاهش دهد.

نکاتی که در هنگام استفاده کودک از پستانک باید رعایت شود:

ایمنی پستانک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از خریدن پستانک های چند تکه خودداری کنید. اگر پستانک حین مکیدن دو تکه شود، ممکن است باعث خفگی نوزاد شود.
پستانک نوزاد را هر روز تمیز کنید تا از بروز بیماری های عفونی و میکروبی جلوگیری شود. سعی کنید از دستورالعمل سازنده پیروی کنید. برخی پستانک ها در ماشین ظرفشویی قابل شستن هستند، برخی دیگر صرفا با آب گرم و صابون شستشو داده می شوند.
هرگز پستانک را دور گردن نوزاد آویزان نکنید و از بند و روبان برای بستن پستانک به تخت استفاده نکنید. وجود هر بند و ریسمانی در اطراف نوزاد می تواند موجب خفگی او شود. از سر شیشه شیر به عنوان پستانک استفاده نکنید. این کار بهداشتی نیست و همچنین ممکن است موجب خفگی نوزاد شود.
بسیاری از برندهای تجاری پستانک ها را مخصوص سن نوزاد می سازند. پس سعی کنید از پستانکی با اندازه مناسب استفاده کنید. اگر یک نوزاد بزرگ تر پستانک یک نوزاد تازه به دنیا آمده را بخورد، ممکن است دچار خفگی شود.
پستانک را دائم بررسی کنید تا از نبودن نشانه های خوردگی و شکستگی در آن مطمئن شوید. آنها را در صورت تغییر رنگ، شکسته شدن و یا آسیب دیدن حتما تعویض کنید. وقتی نوزاد در حال دندان درآوردن است، او را پیش دندانپزشک ببرید تا معاینه شود. با دندانپزشک درباره استفاده از پستانک مشورت کنید و از او بپرسید چه وقت می توانید پستانک را از نوزاد بگیرید.

پستونک

چه موقع باید کودک را آماده برای پس گیری پستانک کرد؟

قبل از 2 سالگی کودک شما خسارت زیادی به دندان ها و حالت فک خود وارد نکرده است، هر گونه مشکل به وجود آمده قبل از 2 سالگی احتمال درمان شدن به خودی خود را در طی 6 ماه دوران نقاهت بعد از کنار گذاشتن پستانک را دارد اما بعد از دوسالگی احتمال به وجود آمدن مشکلاتی از قبیل کج شدن دندان ها وجود دارد. در بسیاری از کودکان پستانک تا قبل از 4 سالگی استفاده می شود وقتی که دندان های بلوغ در حال شکل گیری هستند، این امر را می توان مشکلات دهان و دندان در طولانی مدت نامید.
به گفته ی دانشمندان، پستانک باید قبل از 12 ماهگی ترک داده شود؛ طبق گفته ی دانشمندان استفاده از پستانک بعد از 12 ماهگی باعث ایجاد تداخل در مهارت های زبان و گفتار می شود.
و این امر به این دلیل است که هنگاهی که کودک پستانک در دهان خود دارد، احتمال تمرین کودک برای تولید صدا و تلاش برای تشکیل کلمات کمتر می شود علاوه بر آن حرکت مکیدن در کمال آرامش ممکن است باعث تکامل غیر طبیعی ماهیچه های لب و زبان شود. استفاده ی طولانی مدت از پستانک ممکن است در بلند تر شدن لب ها هم نقش داشته باشد.

اما به یاد داشته باشید هیچ گاه در شرایط های خاص و بحرانی سعی نکنید پس گیری پستانک را انجام دهید که به روان کودک آسیب جدی خواهید زد کودک وابسته به پستانک شده و از این مکیدن حس آرامش می گیرد.

پس زمانی که در مسافرت هستید،

به تازگی خانه خود را جا به جا کرده اید،

کودک جدید به دنیا آورده اید،

همزمان با از شیرگرفتن کودک

و یا همزمان با از پوشک گرفتن کودک

اقدام به جداسازی پستانک نکنید.
برای پس گیری پستانک جایگزین برای او قرار دهید زمانی که ابتدا شما پستونک را از کودک خود جدا کنید، احتیاج به یک جایگزین برای تسکین دادن کودک دارید.
جغجغه، یک اسباب بازی آویزان و جنبده، یک شعر ملایم، و یا ماساژ ملایم، راه هایی هستند که می توانند شما را در به دست آوردن آسودگی و راحتی دوباره کودک خود یاری کنند و به کودک کمک می کند تا بدون کمک گرفتن از پستانک آرامش خود را به دست بیاورند. برای کودکان بزرگ تر، پتو هایی با حاشیه های نرم اطلسی یا یک حیوان تپل و نرم می تواند آرامش را به کودک شما برگرداند.