فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
اولین دندان نوزاد، چند ماهگی رشد می کنه؟

اولین دندان نوزاد، چند ماهگی رشد می کنه؟

  • 1399/08/04
  • 5367
از کجا بفهمم بد خلقی کودکم از دندان در اوردن است ؟

شاید شنیده باشیم که کودکان وقتی که دندان در می اورند و یا جوانه های دندان در لثه هایشان شروع به رویش می کند کمی بد خلق و بد قلق می شوند ولی آیا هر بد خلقی کودک را می توان به پای دندان در اوردن گذاشت ؟
رویش دندان ها در لثه همیشه هم با بدخلقی کودکان همراه نیست و این بستگی به کودک و ژنتیک اون داره ولی همیشه مجموعه از نشانه ها وجود داره که به مادر و پدر کمک کنه تا بفهمن کودک من الان با چه مشکلی دست و پنجه نرم میکنه و بتونن هم به اون کمک کنن و هم آرامش خود رو حفظ کنن.
ما سعی داریم در این مقاله تعدادی از این نشانه ها رو با هم مرور کنیم و راهکار های ساده و خانگی برای کاهش اذیت کودک بیان کنیم پس با ما همراه باشید.

کودک در چه سنی معمولا شروع به دندان در اوردن می کند؟

شاید برای شما تعجب آور باشد ولی جالب است بدانید هنگامی که نوزاد هنوز داخل رحم مادر است، دندان های او شروع به رشد می کنند. جوانه های دندانی نوزادتان – که پایه ای برای دندان های شیری او هستند – درزمانی که شما حامله بودید، تشکیل شده اند. در موارد بسیار نادر ممکن است نوزاد با یک یا دو دندان متولد شود یا در چند هفته ی اول تولد، دندان دربیاورد اما اکثر نوزادان، اولین دندان شان را بین 4 و 7 ماهگی بیرون می آورند.
با این حال دندان در اوردن یه فرایند تدریجی است و جالبه بدونید حدود سه ماه طول میکشد که این لثه ای بدون دندان صاحب مروارید های سفید و براق شوند و این زمان برای هر کودکی متفاوت شروع می شود و متفاوت تر سپری می شود.
با این حال اگر نوزادتان جزء کودکانی باشد که زودتر از سنشان رشد می کنند، ممکن است اولین دندان شیری اش را که معمولا یکی از دندان های وسط فک پایین است، در 3 ماهگی بیرون بیاورد اما اگر رشد کودک تان با کمی تأخیر همراه باشد، ممکن است مجبور شوید برای بیرون آمدن دندان هایش تا یک سالگی یا شاید هم کمی بیشتر صبر کنید.

دندان های شیری چند تا هستند و در چه سنی تعدادشان کامل می شود؟

مجموعه دندان های که قرار است کودک شما در بیاورد 20 تا هستند یعنی ده تا پایین و ده تا مروارید سفید در فک بالا.
زمان رویش دندان ها در لثه اگرچه کاملا در کودکان متفاوت هستش ولی در اکثر کودکان در حدود 4 تا 7 ماهگی شروع به رویش می کند که مربوط به دندان های جلو در فک پایین هستند و در حدود سه سالگی اخرین دندان هایش یعنی دندان های آسیاب های دوم در انتهای فک شروع به رشد می کنند و از آن به بعد کوچولوی ما حدود 20 دندان خواهد داشت.
دندان شیری

چه نشانه ای را علامت دندان در اوردن کودک تلقی کنم ؟

اگرچه علامت ها یکی هستند ولی باید در نظر داشت هیچ کودکی شبیه کودک دیگر نیست و ممکن است برخی از علائم در کودکی بروز کند و حتی آنقدر شدید باشد که نیاز به مداخله داشته باشد و گاهی آنقدر آرام این پروسه طی شود که مادر اصلا متوجه نشود و بیرون آمدن دندان را هنگام غذا دادن به کودک متوجه شود.
در هر حال این علامت ها را بهتر است بشناسیم تا زمانی که کودک ما با آن مواجه است در کمال آرامش بتوانیم به او کمک کنیم دقت کنید که ممکن است در کودکی این علائم دیده شود و در کودکی دیگر مشاهده نشود هم چنین شدت آن نیز از کودکی به کودک دیگر متفاوت است.
جاری شدن آب از دهان؛
جویدن اشیاء؛
تحریک پذیری و سستی لثه؛
زخم یا حساس شدن لثه؛
تب (37/2 ) درجه سانتی گراد : در صورت تب بالای 38 حتما به پزشک مراجعه کنید؛
گاز گرفتن؛
امتناع از غذا خوردن؛
مشکلات خواب؛
تحریک پذیری یا نق زدن؛
افزایش تعداد دفعات اجابت مزاج کودک: بسیاری از مادران اسهال را جز علامت های دندان در اوردن می دانند ولی حواستان باشد اگر اسهال به همراه تب باشد و یا نباشد حتما به پزشک مراجعه نمایید.
راش: بثورات پوستی اطراف دهان هنگام دندان در اوردن بدلیل ابریزش دهان معمولا ایجاد می شود ولی در صورت حاد شدن با پزشک متخصص مشورت نمایید.
نخوردن مایعات؛
استفراغ کردن: استفراغ کردن از علائم دندان در اوردن می تواند باشد ولی در صورت بروز بیش از 12 ساعت حتما به پزشک مراجعه نمایید.
سرفه: حواستان باشد که این سرفه ناشی از چیست و اگر ادامه دار باشد شاید نشانه ای از حساسیت غذایی باشد و یا سرما خوردگی باشد و بهتر است از یه متخصص کودک در این باره مشورت بگیرید.
دندان نوزاد

راهکار های خانگی که بتوان علائم ناشی از دندان در آوردن را کاهش داد کدامند؟

به نوزادتان چیزی بدهید تا آن را بجود. به او یک حلقه ی دندانی یا حوله ی خیسی بدهید که قبلا آن را در یخچال گذاشته اید. دندان گیرها را در فریزر نگذارید، چون با منجمد شدن می توانند آن قدر سفت شوند که به لثه های کودک آسیب برسانند.

به نوزادتان، غذای سرد بدهید.

دادن غذاهای سردی مانند پوره ی سیب (کمپوت سیب له شده) یا ماست به کودک می تواند به کاهش درد و ناراحتی لثه های او کمک کند.

لثه های کودک را ماساژ دهید.

بعد از شستن دست هایتان، لثه های او را به آرامی اما محکم با انگشت تان ماساژ دهید. این فشار می تواند فشاری را که نوزاد به خاطر دندان های درحال جوانه زدن احساس می کند، تا حد زیادی تسکین دهد.

غذاهای سفت و سخت:

نوزادانی که غذاهای سفت و سخت می خورند، کمی با این جویدن لثه هایشان آرام می شود. مثلا می تواند یک تکه خیار یا هویج خنک باشد. به دقت مراقب خوردن تکه های غذا باشید که در گلوی کودک گیر نکند.

پستانک در یخ:

برای کودکانی که پستانک می خورند می توانید پستانک آن ها را در فریزر منجمد کنید تا هنگام مک زدن آن، سرمای موجود باعث بی حس شدن لثه ها و کم شدن درد آن ها شود.

نکته پایانی

متخصصان می گویند نه تب شدید به دندان درآوردن ارتباط دارد و نه اسهال. انها عقیده دارند رویش دندان ها اتفاقی طبیعی هست که بدون بروز مشکلات حاد و شدید پیش می آید.

دکتر مهناز صادقیان، فوق تخصص گوارش کودکان می گوید: دندان درآوردن یک پدیده فیزیولوژیک هست که با پدیده های فیزیولوژیک دیگری مثل افزایش بزاق دهان کودک همراه خواهد بود.
ممکن هست مدفوع کودک هنگام رشد دندان ها کمی شل تر از حالت طبیعی شود که این وضع گذرا و بسیار خفیف هست.
همچنین خارشی که کودک در ناحیه لثه ها احساس می کند نیز می تواند موجب بی قراری اش شود، اما بچه در این شرایط هم کاملا سالم و شاد هست و افزایش وزن مناسبی دارد.
همچنین ایشان افزود رویش دندان ها اتفاق دردناکی نیست، ولی باعث خارش شده و ممکن هست حس ناخوشایندی برای کودک ایجاد کند که موجب ناراحتی اش شود.
برای آرام تر کردن این بی قراری و ناراحتی کودکان باید با نظر پزشک از داروهایی که برای این منظور تهیه شده، بهره گیرید.
اضافه بر این، اجسام ژله ای مثل اسباب بازی های تمیز ژله ای نیز می تواند به کاهش علائم آزاردهنده ناشی از رویش دندان ها کمک کند. رویش اولین دندان ها معمولا در سنین چهار تا شش ماهگی اتفاق می افتد.

در این زمان معمولا سطوح ایمنی که از مادر به شیرخوار رسیده کاهش می یابد و کودک کم کم خودش باید عناصر ایمنی را بسازد. بنابراین کاهش عناصر ایمنی منتقل شده از مادر به کودک می تواند دلیلی برای تب یا بروز عفونت باشد. که والدین باید دقت داشته باشند که در صورت تب بالای 38 درجه حتما و سریعا به پزشک مراجعه نمایند.