چرا باید همه انیمیشن Soul روح را ببینند؟
انیمشن روح (Soul) به کارگردانی و فیلمنامه نویسی پیت داکتر، تهیه کنندگی دانا مورای، موسیقی ترنت رزنر توسط شرکا پیکسار تولید شده است.
بازیگرانی که صدا پیشگی شخصیت های اصلی را داشته اند: جیمی فاکس: جو گاردنر، تینا فی: 22، فیلیسیا رشاد: مادر جو، داوید دیگز: پل همسایه جو هستند.
تاریخ های انتشار این انیمیشن جمعه 25 دسامبر 2020 (ایالات متحده آمریکا)و مدت زمان 100 دقیقه به زبان انگلیسی است. هزینهٔ فیلم150 میلیون دلار بوده است.
انیمیشن روح، ابتدا در جشنواره فیلم لندن در 11 اکتبر اکران شد. ابتدا قرار بود برای اکران سینمایی در نظر گرفته شود اما به دلیل شیوع ویروس covid-19 کروناویروس به صورت دیجیتالی در دیزنی پلاس منتشر شد. انیمیشن، داستان، صداپیشگی و موسیقی اثر مورد تحسین منتقدان قرار گرفت.
داستان انیمیشن سول (روح) Soul
داستان فیلم پویانمایی روح، دربارهٔ جو گاردنر، آموزگار نوازندگی یک گروه موسیقی در دبیرستان است. جو که همیشه سودای اجرای موسیقی جاز بر صحنه را در سر می پرورانده، با تحت تأثیر قرار دادن دیگر موسیقی دانان جاز، در یک تمرین آزاد در هالف نوت کلاب، این فرصت نصیبش می شود و خود را برای دست یافتن به آرزوهایش آماده می کند. اما در ادامه حادثه ای باعث می شود که روح گاردنر از بدنش جدا شود و به سمینار «خود» منتقل شود. مرکزی که در آن روح ها رشد می کنند و پیش از انتقال به کالبد نوزادان تازه متولد شده، شور و اشتیاق برای زندگی پیدا می کنند! گاردنر برای بازگشت به زمین باید بر روی 22 (یکی از روح های سمینار خود) کار کند. غافل از اینکه 22، پس از سال ها ماندن در آنجا، دیدش نسبت به زندگی عوض شده و درکی از مفاهیم زندگی ندارد! این در حالی است که جو تنها راه نجات خود را تحول 22 می داند…
این همان تصور و دغدغه خیلی از ما در زندگی است. به طوری که ما تمام تلاش خود را می کنیم تا به هدف خود برسیم. غافل از اینکه هدف همه چیز نبوده و لذت بردن از کوچکترین چیز ها دلیل وجودی ماست. حالی که جو بعد از اجرای آرزوهایش داست، خب همین؟ فردا چی؟ همچنین جو کسی است که بیش از حد برای یک هدف تلاش می کند به طوری که دیگر بخش های زندگی را فراموش کرده و لذت بردن از دنیا را فقط در پیانو زدن می داند در حالی که دنیا ابعاد بسیار بیشتری مانند گاز زدن یک پیتزای خوشمزه، چرخش یک برگ، راه رفتن، هم صحبتی با دوستان و... دارد.
Soul شاید برای بچه های کم سن و سال تر کمی غریب به نظر بیاید اما مخاطب بزرگسال تر، بخصوص آن دسته از مخاطبینی که مانند 22 گیر کرده اند و یا والدینی که فرزندانی در سن رشد دارند، پیام های فیلم را به خوبی هضم می کند. Soul نمی تواند موفقیتی که Inside Out در ارائه مبحث روانشناسی اش داشت را در زمینه مضمون فلسفی خود تکرار کند اما راضی کننده ظاهر می شود.
ساخت یک انیمیشن با این مضامین کار سختی است و اگر انیمه های ژاپنی را فاکتور بگیریم (که برخی از آنها پر از مفاهیم جذاب فلسفی و روانشناسی و… هستند) این تنها جادوی پیکسار است که می تواند حرف هایی به این بزرگی را در یک انیمیشن بصورتی بسیار ساده جا بیندازد.
شخصیت پردازی 22 و قهرمان فیلم یعنی جو از جمله برگ های برنده Soul است با این وجود باید اعتراف کرد که رابطه این دو به هیچ وجه به رفاقت های دیگر پیکسار نظیر مایک و سالی و یا وودی و باز نمی رسد. همچنین تعداد شخصیت های کمی که در Soul وجود دارد (در واقع همین دو شخصیت را داریم و بقیه نقش پر رنگی ندارند) باعث شده تا انیمیشن کمی خالی و خلوت از داستان سرایی به نظر برسد.
بزرگترین دستاورد فیلم Soul را می توان یک نمایش تماشایی از جهان پس از مرگ دانست. بدون در نظر گرفتن عقاید و دین خاصی. این انیمیشن نمره 8٫2 را از 68،809 رای در سایت imdb دریافت کرد.
دوبله فارسی انیمیشن روح نیز توسط موسسه فرهنگی هنری سورن تهیه شده است.