نکند کوچولوی ما لوس و بغلی شود؟
اگر شما هم جزو والدینی هستید که نگرانید کودکتان لوس و بغلی شدن کودکتان شود، بخوانید.
بهتر است برای جلوگیری از این اتفاق بدانید چه کارهایی باعث می شود یک کودک لوس شود، شما به عنوان پدر و مادر او چه کارهایی را باید انجام دهید و...
چرا کودکان لوس می شوند؟
یکی از مواردی که باعث لوس بار آمدن کودکان می شود روش های غلط و نامناسب تربیت آن ها می باشد؛ برخی از پدر و مادرها بدون آن که معیارهای تربیتی را در نظر بگیرند به طور افراطی به فرزند خود محبت می کنند و برای یادگیری کودک از راه های نادرست استفاده می کنند.
زمانی که کودکی حس کند بیش از اندازه مورد توجه والدینش قرار گرفته است و آنها همیشه طبق خواسته او رفتار می کنند، به مرور زمان خواسته های خود را بیشتر و بیشتر می کند. او مطابق میل و خواسته اش دستور می دهد و انتظار دارد والدینش بدون هیچ چون و چرا و بودن مخالفت به درخواست او تن دهند.
تربیت با محبت بی حد و مرز از اجتماعی شدن رفتار کودک جلوگیری می کند. چنین فردی بزرگ شده و وارد جامعه می شود آن وقت است که مشکلاتش سر باز می کنند چرا که او از همه انتظار دارد که مانند والدینش با او رفتار کنند و بدون مخالفت خواسته های او را انجام دهند، ولی واقعیت این است که مردم از افراد لوس خوششان نمی آید و به دستورات بی جا نیز اهمیتی نمی دهند.
آیا رفتار کودک لوس قابل اصلاح است؟
بله؛ اگر پدر و مادر از راه های نادرست تربیتی دست بکشند، قوانین تربیتی درستی را بگذارند می توانند رفتارهای کودک خود را اصلاح کنند. البته به شرطی که قوانین تربیتی را به طور مداوم اعمال کنند تا به تدریج روی کودک تاثیر بگذارد.
اگر می خواهید کودکتان لوس نشوید کتاب بخوانید!
اگر قصد دارید کودک خود را درست تربیت کنید و با هر رفتار او عکس العمل درست و به جایی نشان دهید باید حدودا 5 تا 10 کتاب در رابطه با تربیت فرزند خوانده باشید.
در اکثر موارد لوس بار آمدن کودک به دلیل رفتارهای والدین او می باشد. شاید در اطراف خود مادری را دیده باشید که خود را وقف فرزندش می کند یا به طور وسواسی به تغذیه او رسیدگی می کند و تناسب اندام کودک را بهم می ریزد یا طوری خواسته های او بها می دهد که قدرت تشخیص رفتار صحیح را از فرزندش می گیرد.
فردی که در چنین خانواده ای رشد می کند، با واکنش های تند دوستان و معلم خود مواجه می شود، در نتیجه در زندگی اجتماعی خود سرخورده می شود.
بنابراین بهتر است برای تربیت صحیح فرزند خود از مطالعه کتاب های مرتبط قافل نشوید تا در آینده فرزندی اجتماعی و موفق تربیت کنید.
و اما نگرانی دیگری که ذهن والدین را درگیر می کند موضوع بغلی شدن کودک است. برای رهایی از این نگرانی تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
چه زمانی کودک را بغل کنیم که وابستگی ایجاد نکند؟
زمانی که فرزند شما گریه می کند یا بی قرار است و بهانه می گیرد اگر همیشه فقط با بغل کردن را آرام کنید، اشتباه است. زیرا با تکرار این رفتار فرزند شما شرطی می شود. در این شرایط کودک می داند که هر وقت گریه کند، مادرش او را در آغوش می گیرد و اگر روزی مادرش در بغل کردن او مقاوت کند یا شرایط در آغوش گرفتن او را نداشته باشد گریه نوزاد شدیدتر می شود.
شما به عنوان پدر و مادر او باید قادر باشید موقعیت های مختلف را از هم تشخیص دهند. زمان هایی که کودک به مهر شما احتیاج دارد تحت هیچ شرایطی آغوش خود را از او دریغ نکنید مثلا کودکی که صدمه دیده و گریه می کند را باید بغل کرد. با چنین کارهایی فرزند شما لوس نمی شود بچه بغلی یعنی کودکی که در کل ساعات شبانه روز از آغوش مادرش کنار نمی رود و دائما از او آویزان است.
اجازه دهید دیگران نیز بغلش کنند
بغل کردن نوزاد یکی از لذت بخش ترین کارهای دنیاست. همه اطرافیان دوست دارند نوزادتان را در آغوش بگیرند. ولی برخی از پدرو مادرها به خصوص کسانی که به تازگی و برای بار اول مادر شده اند روی فرزندشان حساس هستند و می ترسند کودکشان آسیب ببیند اما نوزاد شما احتیاج دارد که نزدیکان خود را بشناسد. شما نباید بغل کردن امتناع کنید بلکه باید روش درست در آغوش گرفتن نوزاد را به دیگران بیاموزید فراموش نکنید که همین در آغوش گرفتن هاست که به فرزند شما عشق، احترام و امنیت هدیه می دهد.
چه روش هایی برای مقابله با بغلی شدن کودک وجود دارد؟
اول از همه شما نباید انتظار داشته باشید که همه از یک روش برای مقابله با وابستگی فرزندشان استفاده کنند زیرا کودکان مانند هر انسان دیگری دارای شخصیت مستقل هستند. بنابراین والدین باید آگاه باشند که روش های موجود برای همه کودکان نتیجه یکسانی نمی دهد. حتی احتمال دارد یک دوره تاثیر مثبت داشته باشند و بعد از مدتی کودک نسبت به آنها مقاومت کند و شما نتیجه ای عکس ببینید.
تاثیرگذارترین راه حل را هر والدینی با خلاقیت خود و نسبت به خصوصیات اخلاقی فرزندشان باید پیدا کنند. گاهی اوقات فقط کافیست که کمی انرژی بگذارید و با لحنی را با هیجان انگیز و کلامی مناسب کودک را تشویق کنید یا به او وعده انجام کاری را بدهید تا فرزندتان با شما همراه شود.
واقعا احتمال بغلی شدن کودک وجود دارد؟
احتمالا این جمله را از مادربزرگ ها زیاد شنیده اید: " زیاد بغلش نکن، بغلی میشه "
قدیمی ها عقیده داشتند اگر کودک را زیاد بغل کنی، بغلی یا لوس می شود اما امروزه متخصصان کودک با این نظر موافق نیستند. از نظر آنها مسئله مهم در تربیت کودک توجه و مراقبت از اوست.
زیرا از لحظه تولد کودک میزان توجه شما باید در بالاترین حد خود باشد زیرا او دارای حواس کامل است و شما با توجه به او باید به تقویت حواس او کمک کنید.
مغز انسان بیشترین رشد خود را در 5/1 سال اول زندگی دارد. پس پدر و مادر در این مدت زمان باید هر کاری از دستشان برمی آید برای تکامل مغز فرزندشان به کار گیرند. نوزاد در این سال های اول اصلا نباید احساس نگرانی، ترس و یا ناامنی کند زیرا تنها در روحیه او تاثیر می گذارد بلکه در شکل گیری شخصیت کودک نیز نقش دارد.
در نتیجه برخلاف عقیده قدیمی ها هر چقدر کودک شما بیشتر در معرض توجه شما باشد و در آغوش گرفته شود به همان میزان بیشتر صوت ها و تصاویر را می شناسند حتی تکلم او نیز تقویت می شود بنابراین نگران بغلی شدن او نباشید.