فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
مزایا و معایب پرستار نوزاد

مزایا و معایب پرستار نوزاد

  • 1400/05/06
  • 1019
ایجاد پیوند عاطفی بین مادر و فرزند کار دشواری نیست. زیرا مهر مادری و وابستگی کودک به مادر قابل انکار نیست.

با این حال برخی از مادران نگران این مسئله هستند و احساس می کنند باید در این مورد اطلاعات بیشتری کسب کنند. بهتر است بدانید که نوزادان در ساعات اولیه تولد بالاترین سطح هوشیاری را دارند، بنابراین چشم های آنها کامل باز است. این مسئله یک فرصت بسیار مناسب برای پیوند میان مادر و نوزاد می باشد.
طبق مطالعات صورت گرفته 41 درصد مادران در همان دوران حاملگی به فرزند متولد نشده خود احساس عشق و علاقه پیدا می کنند و 24 درصد مادران زمانی که کودک را به دنیا می آورند حس عشق مادرانگی در آنها پدیدار می شود. به علاوه محققان در مطالعات خود به این نتیجه رسیده اند که عواملی مانند تغذیه زود هنگام نوزاد از سینه مادر، نگاه کردن نوزاد به چشمان مادر و لمس شدن توسط او تاثیر بسزایی در عمیق شدن پیوند میان نوزاد و مادرش دارد که در ادامه مفصل تر به این عوامل پرداخته ایم.

اگر شما به تازگی صاحب فرزند شده اید، باید بدانید که کودک چند روزه رفتارهایی دارد شاید در ابتدا درک آن برای شما کمی سخت باشد و برقراری ارتباط با او را برای شما زمان بر کند.

نکات مهم برای پیوند عاطفی عمیق میان مادر و کودک

بنابراین در ادامه چند روش برای ارتباط گیری با نوزاد را می خوانیم:

  • از آنجایی که کودک تماس پوستی و لمس شدن را احساس می کند پس می توان از آن به عنوان زبان اولیه استفاده کرد. سعی کنید روزانه چندین بار پوست نوزاد خود را نوازش و لمس کنید کم کم می بینید که او به شما با لبخند یا ایجاد صدا پاسخ خواهد داد. به علاوه، فارغ از ارتباط گرفتن این عمل به کودک شما آرامش می دهد و به رشد او کمک می کند.

  • کودک رفتار و نگاه شما را حس می کند، بنابراین از نگاه کردن به چشم های او غافل نشوید و از فاصله نزدیک با لبخند محبت آمیز به او نگاه کنید.

  • نوزاد با چشمان خود اجسام و اشیائی که جرکت می کنند را دنبال می کند پس شما می توانید با حرکات اسباب بازی و اشیاء با او بازی کنید تا توجه اش به شما جلب شود.

  • فراموش نکنید که فرزند شما از همان روزهای اول در تلاش یادگیری است و به تمام حرکات شما، حالت صورت شما، ژست هایی که به صورت خود می گیرید را تقلید می کند.

  • نوزادان معمولا گوش دادن به صدای انسان های را دوست دارند و با دقت به مکالمات شما و صحبت های شما با اطرافیانتان را گوش می دهند. پس بهتر است در روز ساعاتی را برای صحبت کردن با او وقت بگذارید و حتی با صدایی آرام و شاد برای او آواز و شعرهای کودکانه بخوانید. به زودی خودتان متوجه خواهید شد که فرزند شما تلاش می کند بتواند از طریق تولید صدا با شما ارتباط بگیرد. کودکان از این کار خود بسیار لذت می برند. بنابراین به صداهایی که کودکتان ایجاد می کند واکنش نشان دهید.

چه زمانی در این مسیر باید به پزشک مراجعه کنیم ؟

اول از همه به یاد داشته باشید که شما در این مسیر تنها نیستید و می توانید از همسر خود بخواهید تا شما را در این راه همراهی کند و او نیز تمام این نکات ذکر شده را رعایت کند.
حتما توجه داشته باشید که اگر بعد از گذشت چند هفته و با انجام موارد گفته شده تغییری در رفتار کودک خود حس نکردید و یا فکر کردید هیچ پیشرفتی نسبت به گذشته نداشته است حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید و از او کمک بخواهید.
همچنین برخی از خانم ها دچار افسردگی بعد از زایمان می شوند که این مورد در پیوند میان مادر و فرزند تاثیر منفی خواهد گذاشت. همچنین این افسردگی به مادر اجازه لذت بردن از حس مادری را نمی دهد بنابراین در صورت وجود چنین مشکلی شما باید سریعا مسئله را با پزشک خود مطرح کرده و درمان آن را جدی بگیرید.

مزایا و معایب پرستار نوزاد

برخی از پدر و مادرها بنا به دلایلی مانند شاغل بودن مادر، بیمار بودن یا ناتوانی های جسمی و... ترجیح می دهند مراقبت از کودک خود را با یک پرستار نوزاد تقسیم کنند. بنابراین بهتر است اول خوبی ها و بدی های پرستار را بدانید و سپس در این خصوص تصمیم بگیرید.

مزایا پرستار گرفتن برای نوزاد

1. پدر و مادر می توانند از منزل خارج شوند

اولین مزیت بسیار مهم پرستار این مسئله است که شما می توانید با خیال راحت از منزل خارج شده و به کارهای خود رسیدگی کنید. اگر مادر شاغل باشد می تواند بعد از اتمام مرخصی زایمان به محل کار خود بازگردد. ساعت خواب خود را مثل گذشته ادامه دهد و خواب کودک را نیز به پرستار بسپارد. در واقع با وجود پرستار، مادر با محدودیت زمانی کمتری مواجه می شود.

2. کودک مراقب شخصی دارد

ممکن است این موضوع که اکنون چند مربی در حال مراقبت از چند کودک هستند و کودک شما نیز جزو آنهاست برای بعضی از پدر و مادرها آزار دهنده باشد. اما با داشتن پرستار دلگرم هستید که فرزند شما مراقب شخصی خودش را دارد و به طور تمام و کمال حواس خود را جمع کودک شما می کند.

3. برنامه ریزی های شما منعطف است

زمانی که شما یک پرستار برای فرزندتان در نظر گرفته اید می توانید در برنامه ریزی های شخصی خود منعطف تر عمل کنید. به عنوان مثال فرض کنید روز تعطیل است و شما نمی توانید کودک خود را به مهد کودک ببرید و از طرفی کارهای شخصی دارید که نمی توانید فرزندتان را با خود به همراه کنید در چنین مواردی می توانید ساعت رفت و بارگشت خود را با پرستار کودکتان هماهنگ کنید. بنابراین برنامه پرستار به نسبت در خواست شما قابل انعطاف و تغییر است.

مادر و نوزاد

معایب پرستار گرفتن برای کودک

1. گزینه پشتیبانی برای مراقبت از کودک وجود ندارد

به یاد داشته باشید که برای کمتر کردن مشکلاتی هم چون استفعا دادن پرستار شما می توانید در هنگام بستن قرار داد توافق کنید که پرستار حدود یک ماه قبل از استفعا دادن به شما اطلاع دهد و این تصمیم را به صورت کتبی در قرار داد ذکر نمایید، در این صورت شما قادر خواهید بود که در این مدت زمان پرستاری را برای جایگزین کردن پیدا کنید.

2. کودک تعامل اجتماعی کمتری دارد

یکی دیگر از مسائل مهم در زندگی کودکان، زندگی اجتماعی آن ها می باشد. حضور داشتن کودک در مهد ها و یا در پیش دبستانی باعث می شود که کودک مدت زمان بیشتری همسالان خود را ببیند و با آن ها در ارتباط باشد، اما متاسفانه با وجود پرستار انجام این کار ممکن نخواهد بود البته برای رفع این نیاز پر اهمیت کودک شما می توانید فرزند خود را در کلاسی مناسب او ثبت نام کنید و یا از پرستار خود بخواهید که در ساعات و روزهایی مشخص کودک شما را به مکان هایی مثل: پارک، شهربازی کودک و... ببرد تا فرزند شما بتواند با کودک های دیگر ارتباط برقرار کند.

3. گرفتن پرستار هزینه ی بالایی دارد

حقوق و دستمزد پرستاران می تواند یکی از عوامل تاثیر گذار در تصمیمات شما باشد و حتی ممکن است که گرفتن پرستار برای کودک خود هزینه ی بالایی برای شما داشته باشد بنابراین بهترین راه این است که ابتدا شما در مورد هزینه ی مهد کودک ها و پرستار ها تحقیق کنید ومزایا و معایب آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید سپس برای گرفتن پرستار یا ثبت نام درمهد کودک اقدام کنید.

4. از بین رفتن حریم خصوصی زندگی با وجود پرستار

از آنجایی که پرستاران توانایی دسترسی به تمامی قسمت ها و وسایل خانه مانند: اتاق خواب ها، یخچال، کمد ها و... را دارند و حتی در جریان مکالمات و اتفاقات سری و خصوصی خانه قرار می گیرند بنابراین بعضی از افراد بر این عقیده هستند که با گرفتن پرستار برای فرزند خود آن ها حریم خصوصی خانه را از دست می دهند.

5. گرفتن پرستار مشکلات اداری و قانونی در پی خواهد داشت

یکی از موارد مهم و قابل توجه که باید در تصمیمات خود در جهت انتخاب و استخدام پرستار در نظر بگیرید این است که شما باید کار های اداری لازم را در مرکزی که پرستار را گرفته اید، انجام دهید البته که این روند قانونی و اداری برای ثبت نام در مهد کودک ها هم لازم می باشد.

6. آسیب و مشکلات احساسی کودک با وجود پرستار

کودک ها در زمان تولد تا حداقل دو سالگی به حضور مادر و پدر در کنار خود نیازمند هستند. حضور نداشتن مادر و پدر در کنار کودک باعث می شود که لطمه ی بسیار زیادی به روح و احساسات کودک وارد شود همچنین اکثر مشکلات روحی روانی ریشه در کودکی افراد دارد بنابراین کودکان در این سن ها در موقعیتی بسیار حساس قرار دارند. با گرفتن پرستار کودک شما از مهر مادری محروم شده است و بیشتر وقت خود را در کنار غریبه گذرانده است؛ جالب است که بدانید نوزادان کاملا در تشخیص صورت افراد آشنا و ناآشنا توانمند هستند این خصیصه در وجود آن ها قرار گرفته است تا آن ها متوجه شوند که در آغوش چه کسی باید آروم بگیرند به همین دلیل دور بودن کودکان از مادر می تواند آثار و آسیب های جبران ناپذیری در پی داشته باشد.