فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
عوارض استفاده از لاک برای کودکان

عوارض استفاده از لاک برای کودکان

  • 1400/08/16
  • 3449
چند بار برایتان پیش آمده که وقتی مشغول آرایش بودید، دختر کوچک‌تان خواسته برای او هم کمی رژ لب یا رژ گونه بزنید و شما هم با حواس‌پرتی، کمی رنگ روی گونه‌ اش مالیده‌اید؟

آیا در چنین مواقعی، به دردسرهای پوستی استفاده از لوازم آرایش برای کودکان، فکر کرده اید؟

لوازم آرایش و لاک اسباب بازی نیست که بدون نگرانی، دست فرزند تان بدهید، لطفا مراقب باشید. استفاده از لوازم آرایش، آن هم استفاده از انواع کرم ها و وسایل آرایشی به صورت روزانه، متاسفانه بین خیلی از خانم های جوان ایرانی رواج پیدا کرده و گذشته از اینکه این امر می تواند به پوست شاداب و جوان آن ها آسیب بزند، به طور ناخودآگاه و ناخواسته، این درس را هم به کودکان می آموزد که فقط با زدن این مواد شیمیایی می توان زیبا به نظر رسید. پس ما در این مقاله توضیح می دهیم که آیا این لوازم برای فرزند تان ضرر دارند یا خیر.

آیا این موضوع صحت دارد که لاک، حاوی مواد سمی و سرطان زا است؟

بله، لاک حاوی 3 نوع ترکیب مضر است؛ تولوئن که نوعی رزین است و باعث روان شدن لاک می شود. این ترکیب در مجاورت هوا به بخاری با بوی تند و شیرین تبدیل می شود و عامل حساسیت پوستی و تنفسی است. ترکیب مضر بعدی دی بوتیل فتالات است که در واقع مایعی چرب است و مقادیر زیاد آن می تواند روی هورمون های جنسی اثر منفی بگذارد و باعث خارش چشم و پوست و حتی حلق شود. ترکیب سوم هم فرمالدیید ها هستند. این مواد به عنوان سرطان زا معرفی شده اند. فرمالدیید ها عامل سفتی لاک هستند و از نفوذ باکتری به لاک پیشگیری می کنند. اگر میزان فرمالدییدی که وارد بدن می شود، کم باشد، مشکلی ایجاد نمی شود اما حتی میزان کم آن هم می تواند باعث بروز حساسیت شود و عامل آبریزش چشم و بینی باشد.
در واقع سمی بودن لاک موضوعی قطعی و به اثبات رسیده است.

ممنوعیت لاک زدن برای چه کسانی است؟

توصیه می شود برای کودکان زیر 7 سال که عادت به انگشت مکیدن یا جویدن ناخن دارند نیز لاک نزنید زیرا تحقیقات ثابت کرده، خوردن این ترکیبات می تواند روی ضریب هوشی کودکان و رشد آن ها اثر منفی بگذارد. این موضوع در مورد خانم های باردار نیز صحت دارد؛ یعنی بهتر است در دوران بارداری لاک نزنند زیرا ترکیبات مضر لاک می تواند روی توان هوشی جنین اثر منفی داشته باشد. اما بیشتر دختربچه ها از همان حوالی 3سالگی دوست دارند مثل مادرشان رفتار کنند و وقتی مادر لاک می زند، آن ها هم دوست دارند لاک بزنند.

جایگزینی برای لاک

بهتر است برای کودکان از لاک های سنتی استفاده نکنید. انواع لاک های مختص کودکان در بازار موجود است که بر پایه آب هستند و به راحتی با آب و صابون شسته می شوند و مواد مضری ندارند. برخی از این انواع نیز اصطلاحا بیو هستند. در این مدل لاک ها به جای حلال ها و روان کننده ها از خمیر چوب، پنبه، ذرت، سیب زمینی یا گندم استفاده شده است. البته دوام این لاک ها کوتاه تر و میزان براقیت آن ها کمتر است، ولی یک مزیت قابل توجه دارند؛ اینکه حداقل سمی نیستند. برخی از انواع لاک ساختنی در خانه هم وجود دارد که پایه آن آرد ذرت و آب و رنگ های خوراکی است.

عوارض استفاده از لاک پاک کن

مشکل استفاده از لاک و خطرات ناشی از آن یک طرف و استفاده از لاک پاک کن یک طرف دیگر قضیه است. معمولا خانم ها از آستون برای پاک کردن لاک استفاده می کنند. تماس طولانی مدت با آستون می تواند مشکلات قلبی و ریوی و حتی کبدی ایجاد کند. مصرف این محصول زیبا و فریبنده در دوران بارداری نیز به همان اندازه مخرب است معمولا سالن های آرایش به اندازه کافی دستگاه تهویه هوا ندارند و هوای نا سالم برای مدت زمان طولانی در یک جا ساکن می ماند.
محصولات آرایشی که بیشترین مواد شیمیایی تبخیر شده را در محیط پراکنده می سازند، باعث بروز مشکلات تنفسی، علائم عصبی و حتی سرطان در مادر باردار و جنین داخل شکم او می شود.

لاک دخترانه

عوارض آرایش کودک

  • آرایش کردن دختر بچه ها موجب بلوغ زودرس در آن ها می شود.
  • بحران هویت یکی دیگر از عوارض روانی آرایش کردن دختر بچه ها است.
  • بزرگ ترین ضرر استفاده از مواد آرایشی - بهداشتی، فرهنگ سازی غلط است.
  • از عوارض آرایش دختر بچه ها از بین بردن اعتماد بنفس شان است زیرا وقتی آن ها به سنین بالاتر برسند دیگر نمی توانند در اجتماع بدون آرایش حضور یابند.
  • کرم های آرایشی و کرم پودرها موجب حفاظت پوست از آفتاب نمی شوند پس به جای ضد آفتاب برای کودکان از آن ها استفاده نکنید.
  • استفاده از لوازم آرایشی سبب بروز کم خونی های شدید و نیازمند درمان در کودکان می شود زیرا این مواد حاوی فلزات سنگین هستند که به تدریج وارد بدن می شوند.
  • تشدید حملات آسم در کودکان مبتلا به تنگی نفس هم یکی دیگر از عوارض خطرناک استفاده از لوازم آرایش برای خردسالان است.
  • عطرها و مواد معطر موجود در لوازم آرایش، شایع ترین علت آلرژی پوستی است که باعث بروز حساسیت به نور آفتاب، کهیر پوستی و ایجاد نوع خاصی از لک های پوستی می شود.
  • استفاده بی رویه از لوازم آرایشی- بهداشتی منافذ پوست را می بندد و سبب بروز جوش و آکنه می شود.

والدین با کودکان علاقمند به آرایش چگونه برخورد کنند؟

1- این که اصلاً به کودک اجازه آرایش داده نشود، امکان دارد بعضی بچه ها را لجباز کند، طوری که لجاجت و سرسختی از خود نشان دهند و اتفاقا میل به ارایش کردن در آن ها زیادتر شود.
2- برای کاهش تمایل به آرایش در کودکان و نوجوانان توصیه می شود: در درجه نخست بهتر است بزرگ ترها خودآرایی کمتری درحضور کودک داشته باشند، سپس برای بچه ها با زبان کودکانه توضیح دهند که این کار مخصوص بزرگترهاست و کودک را از عوارض آن آگاه کنند، به عنوان نمونه به وی بگویند که ارایش کردن امکان دارد به سلامتت آسیب برساند، ضمنا برای آن ها چارچوبی تعیین کنند، به عنوان مثال درصورتی که اجازه آرایش بسیار محدود به بچه دادند، باید به وی بفهمانند که این کار را فقط زمانی که در منزل است، می تواند انجام دهد.
3- لوازم آرایشی کودکانه ای برای آنها بخرید که بیشتر جنبه سرگرمی داشته باشد.
4- اگر کودک تان علاقه دارد از وسایل آرایشی استفاده کند، بهترین انتخاب کرم مرطوب کننده و ضدآفتاب است.
5- به کودک تان بیاموزید به جای استفاده از کرم پودر از ضد آفتاب، مرطوب کننده هاو وازلین استفاده کند. بهترین کرم ضدآفتاب برای کودکان برای جلوگیری از نور خورشید و آفتاب سوختگی، ضدآفتاب های مینرال یا فیزیکال است که عاری از فیلترهای شیمیایی هستند SPF آن ها نیز 30 تا 50 است.
6- به او تفهیم کنید که می تواند با استفاده از لوازمی مانند تل های رنگارنگ، گل سرهای زیبا و جوراب های تزیینی رنگارنگ، خودش را خوشگل تر کند و به او بگویید که این وسایل هم به زیبایی او می افزایند و هم برایش بی ضرر هستند.

نتیجه گیری

حال که متوجه شدید مواد آرایشی و لاک برای کودک تان بسیار مضر است، سعی کنید روی اعتماد به نفس او کار کنید. خیلی مهم است که فرزندتان چهره اش را دوست بدارد. نه فقط چهره بلکه اندام و حتی مو هایش. حرف های شما به عنوان والدین بیشترین تاثیر روی ظاهر فرزند تان دارد. پس هنگام حرف زدن و یا نظر دادن راجب ظاهر کودک خود حواس جمع باشید.