فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
خرید با کودک را چطور لذتبخش کنیم؟

خرید با کودک را چطور لذتبخش کنیم؟

  • 1402/11/23
  • 313
بخش مهمی از هنر خرید کردن این است که آدم بتواند بین نیاز واقعی با کالایی که صرفاً از آن خوشش می آید تفاوت قائل شود.

آموزش تفاوت خواسته و نیاز قبل از خرید به کودکان

بخش مهمی از هنر خرید کردن این است که آدم بتواند بین نیاز واقعی با کالایی که صرفاً از آن خوشش می آید تفاوت قائل شود؛ وگرنه خیلی زود شپش در جیبش چهار نعل خواهد رفت! برای آنکه در راه آموزش خرید به کودک تفاوت بین این دو را برای دلبندتان جا بیندازید، کافی است این 6 گام را دنبال کنید:

1. تفاوت ها را توضیح دهید

«نیازها» چیزهایی هستند که بدون آن ها نمی شود زندگی کرد. بدون این اقلام ضروری، مثل غذا و آب، زندگی یا سلامت ما به خطر می افتد.

«خواسته ها» اما اقلام غیرضروری هستند. بدون آنها زندگی از لحاظ مادی آسیبی نمی بیند، ولی ممکن است ضربه روحی بخوریم یا برای مدتی روحیه مان ضعیف شود.

2. مثال عینی بزنید

شما می توانید مثال های قابل لمس برای فرزندتان بزنید و از او بپرسید که به نظرش فلان چیز یک نیاز است یا یک خواسته. مثلاً اگر ژاکت قابل استفاده دارد، ولی می خواهد ژاکت دیگری با طرح کارتونی بخرد این یک خواسته است. اما اگر ژاکت گرم ندارد یا آنی که دارد دیگر اندازه اش نیست، با یک نیاز مواجهیم.

3. با کارهای مختلف، مفهوم را برایش جا بیندازید

می توانید با نقاشی، عکس های کتاب ها و غیره، تفاوت نیاز و خواسته را برای کودک بهتر جا بیندازید.

4. رفتار درست را تشویق کنید

با دلبندتان صحبت کنید و بگویید که ما آدم ها، از جمله خودتان یعنی پدر و مادرش، ذاتاً دوست داریم که چیزهای قشنگ و جدید داشته باشیم. این طبیعی است و اینکه خواسته های مادی داشته باشیم هیچ اشکالی ندارد.

به قول و قرارهای خود با کودک پایبند باشید.

اگر در خانه با کودک خود قرار گذاشته اید که فلان ماده غذایی یا اسباب بازی را تهیه کنید این قول و قرار را نشکنید و به آنها پایبند باشید.در صورت بی تابی کودک سعی کنید او را با کلامی آرام ساکت کنید اما اگر باز کودک بی تابی کرد سریع فروشگاه را ترک کنید. باید بدانید که نباید با کوچکترین عکس العمل کودک تسلیم شده و به اصطلاح به او باج دهید.

مهمتر از این موضوع این است که هنگامی که به خانه رفتید به کودک خود متذکر شوید که تو به قول و قرارهای خود با والدینت عمل نکردید؛ در نتیجه به او تاکید کنید که به خاطر این بی قانونی دیگر قصد انتخاب در هنگام خرید ندارید.

در نقطه مقابل این بد عهدی کودک این موضوع وجود دارد که کودک به بهترین شکل به قول و قرار خود با والدین عمل کرده در نتیجه باید شما با تشویق و رفتار کلامی مطلوب و تحسین برانگیز این حرکت کودک را تقویت کنید تا به این شکل کودک متوجه ارزش کار خود و قدر شناسی والدین باش.
با این حال باید حواسمان باشد که بهتر است کدام خواسته ها را برآورده کنیم؛ چرا که پول ما محدود است و هیچ وقت نمی تواند برای تمام خواسته هایمان کافی باشد. فرزندتان را تشویق کنید که قبل از خریدن هرچیزی، خوب درباره آن فکر کند. این یکی از اصول مهم آموزش خرید کردن به کودکان محسوب می شود.

5. خودتان معنای «کافی» و «قناعت» را یاد بگیرید

این طبیعی است که پدر و مادرها بخواهند تا حد توانشان، بهترین چیزها را برای فرزندانشان بخرند. با این حال مراقب باشید که دراین مورد زیاده روی نکنید؛ مبادا که دلبندتان به دام مادی گرایی بیفتد. درعوض به او یاد بدهید که قانع باشد و قدر چیزهایی را که دارد بداند و زیاد دنبال خریدهای غیرضروری نباشد. این توصیه، برای آموزش خرید اقتصادی به کودکان از نان شب هم واجب تر است.


خیلی خوب است که فرزندتان را تشویق کنید که داشته هایش را با کسانی که بخت و اقبال چندان یارشان نبوده، قسمت کند. به عبارتی علاوه بر به دست آوردن، ارزش بخشیدن را هم یادش دهید.

5 طرح جدید لباس نوزادی

6. برایش الگو باشید

در راه آموزش اصول خرید به کودکان سعی کنید خودتان هم الگوی خوبی برای فرزندتان باشید. اگر زیاد ولخرجی می کنید، ممکن است فرزندتان هم همین رفتار را در پیش بگیرد. به او نشان دهید که چطور به خاطر خانواده، از بعضی خواسته های شخصی تان می گذرید.

مغازه بازی و بازی خرید کردن با کودکان

بازی کردن و بازی وارسازی کارها راهی عالی برای یاد دادن چیزهای مختلف به بچه ها است. این کار را می توانیم برای آموزش خرید به کودک هم انجام بدهیم؛ با مغازه بازی یا همان بازیِ خرید کردن. روند کار این طوری است که در فضای خانه، شیوه خریدن کردن را در قالب بازی با کودک تمرین می کنیم. این بازی راه و رسم خرید کردن را به کودکان یاد می دهد، ارزش پول را به آن ها گوشزد می کند و در تشخیص نیاز از خواسته راهنمایی شان می کند. مغازه بازی همچنین با یاد دادن مفهوم هایی مثل پول، قیمت و پس انداز کردن، به تقویت مهارت های مالی بچه ها و کار با پول هم کمک می کند. بالا بردن قدرت تفکر، محاسبات ریاضی و مهارت های اجتماعی هم از فایده های دیگر آن برای فسقلی های ما است.

نکته: اگر بچه ها سواد مالی و کار با پول را از سنین پایین یاد بگیرند، احتمال اینکه در بزرگسالی به آدم هایی مسئولیت پذیر از لحاظ اقتصادی تبدیل شوند بالا می رود.

انتخاب زمان مناسب برای خرید رفتن با کودکان

بچه ها خیلی راحت و گاهی اوقات ناگهانی خسته، گرسنه و هیجان زده می شوند. به همین خاطر در زمان خرید و به ویژه برای آموزش خرید به کودک باید حواس مان حسابی به فرزندمان باشد. خرید با بچه ها درست قبل از ناهار یا شام، زمانی که فروشگاه ها شلوغ هستند و خودمان و فرزندمان هم خسته و گرسنه هستیم، می تواند کار پراسترس و سختی باشد. سعی کنید خرید با بچه ها را در روزهای وسط هفته، آن هم در صبح یا ساعات خلوت بعدازظهر، مثلاً حدود ساعت 3، انجام بدهید.

راه دیگر این است که زودتر شام بخورید و در ساعات سر شب، مثلاً 6 یا 7، به مغازه ها سر بزنید. این طوری هم از استرس و صف و شلوغی و جمعیت زیاد دوری می کنید و هم انرژی و حوصله بیشتری برای رسیدگی به دلبندتان خواهید داشت.

تکنیک های جلوگیری از بدخلقی کودک و خرید لذت بخش

شناسایی محیط خرید و مسیر خوراکی ها

بیشتر خانواده ها ترجیح می دهند غذاهای سالمی به فرزندشان بدهند. اما گستره انتخاب ها در هایپرمارکت ها باعث می شود که کودک طبیعتاً به سمت انتخاب آنها گرایش پیدا کند و این به یکی از دلایل بدخلقی کودک و خرید پر استرس بدل می شود.

اگر نمی خواهید دچار بدقلقی و اصرار نابه جای کودک برای خرید یک خوراکی ناسالم شوید، خرید خود را به نحوی تنظیم کنید که از ردیف خوراکی های ناسالم دور بمانید یا در حالی که شما با کودک در ردیف شوینده ها در حال انتخاب هستید، همسرتان مواد غذایی لازم در ردیف تنقلات را انتخاب کند.

با انتخاب مسیر درست نیازی نیست برای جلوگیری از بدخلقی کودک تسلیم آنها شوید و برای ساکت نگه داشتن فرزندتان یک میان وعده ناسالم بخرید.

آماده سازی قبل از رفتن به خرید

دست خالی از خانه بیرون نروید تا دچار بدخلقی کودک و خرید پر استرس نشوید. برای فرزندتان آب و کمی خوراکی بردارید. بسته به سن کودک برای او یک وسیله سرگرم کننده مانند عروسک یا ماشین به همراه داشته باشید.

حفظ آرامش

بهترین کار برای کنترل بدخلقی کودک و خرید لذت بخش این است که آرام بمانید، نفس عمیق بکشید و برای آرام کردن کودک تلاش کنید. به یاد داشته باشید که شما بزرگسال و مسئول هستید. همچنین، فراموش نکنید که بچه ها رفتار ما را تقلید می کنند. اگر آنها ببینند که شما در فروشگاه عصبانی شده اید، دلیلی وجود ندارد که فکر کنند این کار برای آنها هم خوب نیست.

بدخلقی کودک و خرید مشکل رایجی است اما با شناخت علایق و ویژگی های شخصیتی فرزندتان می توانید تا حد زیادی اوضاع را کنترل کنید.

تعیین قانون برای خرید رفتن با کودکان

نیاز به گفتن نیست که معمولاً کارها با قانون بهتر پیش می روند و خرید کردن هم از این قضیه مستثنی نیست. قانون هایی که برای خرید می گذارید باید واضح و کوتاه باشند تا بچه ها بدانند که دقیقاً چه انتظاری از آن ها دارید. ضمناً شاید لازم باشد تا مدتی آن ها را با فرزندتان مرور کنید تا برایش جا بیفتند؛ مثلاً در حین آنکه در راه فروشگاه هستید می توانید یادآوری کوتاه و سریعی از قوانین داشته باشید. در اینجا ثبات و قاطعیت خیلی مهم است. قوانین را تاجای ممکن ثابت نگه دارید و اگر کودک از قانونی سرپیچی کرد، همیشه پیامدی را که سر آن توافق کرده اید، اجرا کنید.


خرید لباس عید و رنگ سال 2024

با قانون های زیر می توانید دشواری و دردسر خرید با بچه ها را کم کنید. سن 2 سالگی زمان مناسبی برای شروع آموزش این قوانین به بچه ها است.

1. در فروشگاه با صدای آهسته صحبت کن

به کودک بگویید که در فروشگاه با صدایی آرام و معقول، در حد مکالمه عادی، صحبت کند. بهتر است به جای گفتن جمله ای مثل «تو مغازه داد و بیداد نکنیا!»، مستقیماً همان آرام صحبت کردن را از کودک بخواهید؛ یعنی به جای استفاده از فعل منفی و «نکن»، از فعل مثبت استفاده کنید.

2. آرام راه برو و از من دور نشو

به عنوان جزئی از آموزش آداب خرید کردن به کودکان طبیعتاً ما به عنوان پدر یا مادر می خواهیم در فضای فروشگاه، دلبندمان به جای دویدن و این ور و آن ور پریدن، آرام و متین راه برود. دویدن در چنین محیط هایی علاوه بر آزار دادن دیگران، می تواند برای کودک و سایرین خطرناک هم باشد؛ ضمن اینکه احتمال جدا افتادن کودک از ما و دور از جان، گم شدنش را هم بالا می برد. در هر شرایطی کودک باید کنار شما، داخل چرخ خرید یا نزدیک چرخ خریدتان باشد.

3. به چیزی دست نزن

خب، سعی کردیم این جمله را به شکل مثبت بگوییم، ولی در فارسی جمله ای مثل «مراقب دست هایت باش» معنی درست و درمانی ندارد و جواب نمی دهد. بگذریم، این قانون کمک می کند که احتمال دست زدن کودک به اجناس فروشگاه و برخورد با غریبه ها و در نتیجه خرابکاری های احتمالی را به حداقل برسانیم. به او بگویید که اگر چیزی می خواهد، با اشاره به آن به شما بگوید.

البته بعضی چیزها هستند که دست زدن به آن ها مشکلی ندارد؛ پس کلا می توانید به فرزندتان بگویید که قبل از دست زدن از شما اجازه بگیرد. البته این را از سنین خیلی پایین راحت تر می شود به بچه ها یاد داد.

4. هر اتفاقی هم که افتاد، به حرف مامان و بابا گوش بده

این قانون خیلی مهم و کارا است. بگویید که در زمان خرید، تحت هر شرایطی باید حرف تان را گوش بدهد.

  • «وایستا! جلو نرو!»، وقتی که ماشینی دارد پارک می کند.
  • «برگردونش سر جاش. امروز تو لیست خریدهامون نیست»، زمانی که جنسی را که لازم نداریم برداشته است.
  • «لطفاً بشین توی سبد خرید»، برای آنکه کودک از ما دور نشود.

5. با همه مؤدب باش

این شاید مهم ترین مورد باشد؛ به خاطر آنکه کودک نهایتاً باید یاد بگیرد که با دیگران مؤدب باشد و احترام همه را نگه دارد. به فرزندتان یاد بدهید که چطور با مردم معاشرت داشته باشد و از کارکنان فروشگاه سپاسگزاری کند. به او یاد دهید که چطور در حین صحبت از کلمات محترمانه و دلنشین استفاده کند.