فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
10 فرمان برای لباس پوشیدن، شستشو و نظافت کودک

10 فرمان برای لباس پوشیدن، شستشو و نظافت کودک

  • 1398/11/05
  • 3042
چگونگی برخورد با کودک و یا بهتر است بگوییم رفتار و زندگی کردن با کودک، نیاز به مطالعه و تحقیق دارد.

اهمیت این موضوع زمانی مشخص می شود که رفتارهایی که از نظر والدین کم اهمیت هستند، تاثیر زیادی در روحیه و حتی آینده کودک می گذارند.
شاید از نظر والدین لباس پوشیدن، غذاخوردن، بازی کردن و... کودک یک کار غریزی باشد که نیازی آموزش خاص ندارد. اما این نکته کاملا غلط می باشد و حتی نحوه آب خوردن، خوابیدن و یا بیدار شدن کودک نیز نیاز به آموزش و مطالعه دارد.
اگر ما به تمامی نکات توجه کنیم، در آینده جامعه ای با فرهنگ و متمدن خواهیم داشت.

لباس پوشیدن کودکان

اینکه آیا انتخاب لباس به عهده کودک است و یا والدین، سوال بسیاری از پدران و مادران می باشد.
برای پاسخ به این سوال بایستی بگوییم که والدین ابتدا باید بدانند که کودک خود در چه رده سنی قرار دارد و طبق آن با کودک برخورد کنند.
اگر کودک شما نوزاد است تکلیف روشن است. چون کودک قدرت انتخاب و تصمیم گیری ندارد، انتخاب لباس او به عهده والدین می باشد. کودک در این سن، به طور کامل وابسته به والدین می باشد.
اگر کودک شما نوپاست، هنوز قدرت کامل در تصمیم گیری و انتخاب را ندارد و نمی تواند انتخاب های درست و صحیحی داشته باشد. در این صورت حق انتخاب دادن به کودک می تواند منجر به انتخاب اشتباه او گردد. برای مثال از لباس تابستانی در زمستان استفاده می کند و یا برعکس. در این دوره سنی، بهترین روش برخورد با کودک این است که شما دو الی سه لباس را که مناسب مجلسی که می خواهید بروید و یا فصل می باشد را در اختیار او قرار دهید تا کودک از میان آن ها یکی را انتخاب کند. در این صورت کودک متوجه می شود که والدین توجه به نحوه پوشش او دارند و همینطور حق انتخاب برای او قائل هستند.
اما چنانچه کودک شما در سن نونهالی و بزرگسالی قرار دارد، بایستی کامل حق انتخاب را به خود او دهید تا کم کم متوجه تمامی امور از جمله، انتخاب لباس مناسب فصل، انتخاب لباس مناسب مهمانی ها و.... بشود.
برای کودکانی که در این سن هستند، بهتر است از لباس هایی استفاده شود که به راحتی پوشیده شود و کودک را آزار ندهد. کودکان در این سن تمایل به همکاری با والدین و انجام کارهای شخصی خود دارند اما، توانایی کامل را برای انجام کارهای خود ندارند. برای مثال بستن بند کفش برای کودکان یکی از کارهای سخت محسوب می شود. برای اینکه کودک شما در هنگام کفش پوشیدن اذیت نشود، می توانید از کفش هایی که سگگ کفش چسبی دارند استفاده کنید تا کودک به تنهایی قادر به پوشیدن کفش خود باشد.
همچنین در انتخاب لباس های کودک، می توانید از لباس هایی استفاده کنید که جای دکمه های سفت و سخت، دارای زیپ و یا دکمه های آسان باز شو هستند که کودک به راحتی بتواند آن ها را مورد استفاده قرار دهد. زیرا باز و بسته کردن زیپ بسیار راحت تر از دکمه می باشد.
شما می توانید برای کودک خود از لباس های کودک برند برگ سبز استفاده کنید. طراحی لباس های برگ سبز به نوعی هستند که به کودک احساس راحتی می دهد و کودک می تواند به تنهایی اقدام به تعویض لباس خود بکند.

نکات مهم در لباس پوشیدن کودکان

  • دقت داشته باشید که والدین برای تعویض لباس کودک خود وقت بگذارند و این کار را به سرعت انجام ندهند.
  • کودکان نوپا علاقه ای به پوشیدن لباس ندارند و همواره دوست دارند که بدون لباس و لخت باشند. به همین دلیل از پوشیدن لباس خودداری می کنند. برای حل این مشکل می توانید هر لباسی که می خواهید تن کودک کنید را از چند ساعت قبل و یا یک روز قبل به کودک نشان دهید و او را برای پوشیدن لباس آماده کنید.
  • کودک را در هنگام پوشیدن لباس مشارکت دهید و کارهای ساده را به او محول کنید.
  • زمانی که پوشیدن لباس را به عهده کودک خود می گذارید، مدام از او تعریف و تمجید کنید.

وسواس پوشش در کودکان

برخی کودکان در لباس پوشیدن خود وسواس به خرج می دهند و حساسیت بالایی از خود نشان می دهند. برای مثال از رنگ و یا مدل لباس ها ایراد می گیرند و خواستار لباس با طرح و رنگ مورد علاقه خود هستند. در این صورت در ابتدا کمی به خواسته او توجه کنید ولی اگر متوجه شدید که بهانه گیری های او بیش از حد شده، دیگر به گفته کودک عمل نکنید و سعی کنید او را با انتخاب های خود قانع کنید.

اهمیت شستشو و نظافت در کودکان

شستشو و نظافت در سلامت کودکان تاثیر بسیاری دارد. زیرا اگر نظافت صورت نگیرد، کودک به سرعت بیمار می شود و سلامت خود را از دست می دهد.
نظافت در کودکان به دو دسته تقسیم می شود. نظافت بدنی و نظافت پوششی.
رعایت هر دو نوع نظافت برای کودکان ضرروری و لازم می باشد و ارتباط مستقیم با سلامت کودک دارد.

نظافت بدنی کودک

نظافت بدنی کودک

شستن دست و صورت، استحمام، مسواک زدن، کوتاه کردن ناخن ها و شانه کردن موها جزء کارهای روزمره زندگی هستند. بیشتر کودکان آب را دوست دارند و از بازی کردن در آب لذت می برند. روانشناسان معتقدند که علت زیاد علاقه کودکان به آب، موجب تنفر آن ها از حمام رفتن می شود. کودکان آب را دوست دارند و تمایل دارند ساعت ها آب بازی کنند و استحمام را مانعی برای بازی و تفریح خود می دانند. به همین دلیل است که در حمام و هنگام شستشو پرخاش می کنند و مانع اینکار می شوند.
برای رفع این مشکل پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که زمانی که قصد حمام بردن کودک خود را دارید، کمی وقت بیشتری بگذارید ودر بدو ورود به حمام، اجازه دهید کودک شما کمی آب بازی کند. اما دقت داشته باشید که همواره به او گوشزد کنید که پس از یک تایم کوتاه بازی باید استحمام را شروع کند. یک باره او را از بازی جدا نکنید. خودتان راجای آن ها بگذارید. دوست دارید زمانی که مشغول انجام کاری هستید و یا در حال مکالمه تلفنی هستید، شما را مجبور به انجام کار دیگری کنند؟ بنابراین موضوع این نیست که کودک شما از استحمام خوشش نمی آید، بلکه دوست ندارد ناگهان و بدون اطلاع قبلی مجبور به ترک بازی خود شود.
لازم به ذکر است که نظافت کودکان تنها به حمام ختم نمی شوند و سایر نظافت ها مانند شانه زدن، مسواک زدن، ناخن گرفتن و... نیز وجود دارد.

برای حل این مشکلات، نکات زیر را رعایت فرمایید.

همواره به کودک یادآوری کنید که روزی سه نوبت بایستی مسواک بزند. در هنگام مسواک زدن برای او شعر بخوانید و خودتان نیز همراه کودک این کار را انجام دهید. زیرا الگو اصلی کودکان، والدین می باشند.

از او بخواهید که روزی یکبار موهای خود را شانه بزند و اجازه دهید که هنگامی خود شما موهایتان را شانه می زنید شما را تماشا کنند. زیرا کودکان با تماشای کارهایتان بیش از صحبت ها و توضیحاتی که می دهید، مسائل را یاد می گیرند.

دلایل نظافت را برای کودک خود توضیح دهید. برای مثال به او بگویید که برای از بین بردن تکه های باقی مانده غذایی که خورده بایستی مسواک بزند، و یا برای آنکه میکروب ها نتوانند زیر ناخن های او رشد کنند و او را بیمار کنند، بایستی ناخن های خود را کوتاه و تمیز نگه دارد.

والدین بایستی دقت کنند که برای نظافت کودک، از کلمات سوالی و یا خواهشی استفاده نکنند. زیرا ممکن است با پاسخ منفی رو به رو شوند. برای مثال اگر از کودک خود تقاضای مسواک زدن دارید، بجای این جمله که نمیخوای دندان هاتو رو مسواک بزنی؟ به او بگویید که از تو می خوام که دندان هایت را مسواک بزنی.

امید است که با رعایت این نکات دیگر مشکلی با کودک زیبای خود نداشته باشید.

نظافت پوششی

همان اندازه که نظافت فردی در سلامت جسم و روح کودک تاثیرگذار است، نظافت پوششی نیز تاثیرگذار است.
تمیز نگه داشتن لباس کودک یکی از دغدغه های مهم والدین است. همانطور که گفتیم کودک به دلیل توانایی کم خود، قادر به تمیز نگه داشتن لباس های خود نمی باشد. با توجه به سختی تعویض لباس در کودک که در مقاله قبلی به آن اشاره کریدم، انتخاب لباسی مناسب و درست اولین اقدام می باشد.

همانطورکه گفتیم اگر کودک شما از لباسی که می خواهید به تن آن بپوشانید خوشش بیاید، کمتر و یا اصلا ممانعت نخواهد کرد. اما مشکل اصلی آنجاست که تا کودک به لباسی علاقه مند می شود، آن لباس در پی شستشوهای مکرر زیبایی اولیه خود را از دست می دهد و کودک دیگر تمایلی برای پوشیدن آن لباس را نخواهد داشت.

کهنه به نظر آمدن لباس، رنگ رفتگی لباس، خرابی لباس و... باعث می شود که کودک علاقه ای به پوشیدن آن لباس نداشته باشد و مشکلات دوباره سر باز کنند.

گروه تولیدی پوشاک برگ سبز، این مشکل را برای والدین و کودکان رفع کرده است. این برند، با تولید لباس های نخ پنبه و رنگ ثابت، موجب شده که این مشکل به کلی از میان برود و لباس های کودک شما مانند روز اول، سالم، خوش رنگ و خوش دوخت باقی بماند.

نکات کلیدی پوشش و نظافت کودک

نکات کلیدی پوشش و نظافت کودک

همانطور پیش تر گفتیم رعایت یک سری نکات به راحت تر زندگی کردن والدین و کودک کمک می کند. ما در ادامه به بررسی ده مورد از این موارد خواهیم پرداخت.

1)تحسین و پاداش

زمانی که کودک شما کار خوبی انجام می دهد، از او تعریف و تمجید کنید. حتی اگر کار خوبی انجام داد که تکراریست، بازهم از او تعریف کنید. می توانید شما می توانید جدول پاداش برای او درست کنید. با این کار می توانید از رفتارهای بد کودکتان نیز جلوگیری کنید.

2)ثبات قدم و استمرار

روال مشخصی را در نظر بگیرید و همواره در رعایت آن کوشا باشید. سعی کنید حد وسط را رعایت کنید. یعنی همه کارهای کودک را به خودش واگذار نکنید و یا عهده دار تمام کارهای او نباشید. اگر همه کارهای کودک را خودتان به عهده بگیرید، مانع تلاش های او برای یادگیری می شوید.

3)برقراری روال معین

والدین بایستی بدانند که لباس پوشاندن به کودک نیاز به زمان دارد. کودکان همانند بزرگسالان نمی توانند سریع لباس خود را تعویض کنند. والدین باید روال مشخصی را برای تعویض لباس کودک داشته باشند.

4)حد و حدود و خط قرمزها

هرگز برای تعویض لباس، به کودک خود لباس های متعددی را پیشنهاد ندهید. کاملا منطقی و روشن برای اون توضیح دهید که این لباس مناسب امروز است. همچنین به او توضیح دهید لباس پوشیدن امری طبیعی است و دوست دارید که بدون دردسر انجام شود.

5)نظم

برای کودک خود، یک سری قواعد را تنظیم کنید و همواره بر رفتار کودک، کنترل و نظارت قاطعانه، عادلانه و عاقلانه داشته باشید. چنانچه کودک پرخاش کرد و قوانین را به درستی انجام نداد، ابتدا به او هشدار دهید و چنانچه هشدار عملی نشد، او را تنبیه کنید.

6)هشدارها

برای آنکه قانونی در ذهن کودک شما نقش ببندد، باید بارها و بارها آن را به کودک گوشزد کنید. برای مثال، قبل از پوشیدن لباس یا شست و شوی دست و صورت، ورود و یا خروج از حمام، موضوع را به کودک یادآوری نمایید. کودکان باید از قبل بدانند که قرار است چه کاری انجام شود یا چه اتفاقی بیوفتد تا خود را برای آن آماده کنند.

7)انتظارها

سعی کنید تمامی انتظاراتی که از کودک خود دارید را خودتان انجام دهید. اگر به کودک خود می گویید که باید مسواک بزند، حتما شما نیز در حضور او مسواک بزنید. و به او آموزش دهید که چگونه باید اینکارها را انجام دهد. فراموش نکنید کودکان با دیدن رفتار شما، بیشتر از توضیح هایتان، آموزش می بینند. شما حتی می توانید آموزش هایتان را در قالب بازی و تفریح به کودک بگویید. قطعا نتیجه بهتری خواهد داشت.

8)محدودیت ها

والدین دقت کنند که هیچ گاه، هیچ کاری را با زور به کودک تحمیل نکنند. به زور به او غذا ندهید، به زور به آن لباس نپوشانید و... همیشه سعی کنید با لحنی قاطع و آرام با کودک صحبت کنید و وظایفش را به او بگویید. هیچگاه بر سر کودک فریاد نکشید و به آن امر و نهی نکنید.

9)مسئولیت پذیری

سعی کنید که از ابتدا مسئولیت پذیری را به کودک خود آموزش دهید. او را تشویق کنید که خودش لباسش را بپوشد و در این راستا از لباس هایی استفاده کنید که بستن دکمه و یا بند آن ها آسان باشد. در کنار لباس پوشیدن کم کم برخی از کارهای شخصی کودک را به عهده خودش قرار دهید تا با مسئولیت های شخصی خود آشنا شود.

10)آسودگی خیال و آرامش

والدین بایستی تنش های کودک را کم کنند و خیال او را بابت تمام مسائل راحت کنند. با او بازی کنید و فضای شاد و آرامی را برای کودک خود به وجود آورید. اینکار باعث می شود کودک روحیه خوبی داشته باشد و با تمام مسائل به وجود آمده به خوبی کنار آید.

امید است که والدین با مطالعه این مقاله، تمامی اصول کودکداری را بیاموزند و به درستی فرزندان خود را تربیت کنند.