فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
8 دلیل گریه نوزادان و راه حل هایی برای رفع آن

8 دلیل گریه نوزادان و راه حل هایی برای رفع آن

  • 1400/05/17
  • 873
8 دلیل گریه نوزادان و راه حل هایی برای رفع آن

تقریبا تنها راهی که یک نوزاد می توانند از آن برای ارتباط با مادر و یا اطرافیان خود استفاده نمایند، گریه کردن است. گریه ی نوزادان معنای مختلفی دارد که والدین چند ماه پس از تولد نوزاد، کم کم متوجه نوع و دلیل گریه نوزاد خود می شوند. وقتی فقط یک ابزار، یعنی گریه برای بیان نیازها و غرایز مختلف نوزاد وجود دارد، فهمیدن اینکه نوزاد با گریه کردن تلاش دارد چه چیزی بگوید، برای والدین سخت است. در این مقاله سعی داریم تا برخی از علل گریه نوزادان را برای شما رمز گشایی کنیم. همراه ما باشید.

دلایل گریه نوزادان

1. گرسنگی

گرسنگی اولین چیزیست که پس از گریه نوزاد، به ذهن والدین و اطرافیان می آید. در واقع گرسنگی متداول ترین دلیل گریه ی نوزاد است. هرچه نوزاد شما کوچک تر باشد، احتمال گریه کردن او به دلیل گرسنگی بیشتر است. دلیل این گرسنگی های سریع و زیاد، کوچک بودن حجم معده ی فرزند شماست. شناختن علائم گرسنگی به شما کمک می کند تا قبل از شروع گریه و حتی هنگام گریه، به سیر کردن و آرام کردن کودک خود بپردازید. برخی از علائم گرسنگی در نوزادان تازه متولد شده عبارتند از:

  • هیجان داشتن
  • خوردن لب هایش
  • خوردن دست هایش
  • چرخیدن به سمت شما هنگام نوازش او

2. کثیف بودن پوشک

اگر پوشک کودک شما خیس یا آلوده باشد با گریه، اعتراض خود را به این موضوع اعلام کرده و از شما می خواهد آن را عوض کنید. البته بعضی از نوزادان با این موضوع مشکلی ندارند. اما برخی از کودکان زمان تعویض کودک را می فهمند. از این رو چک کردن و تعویض مرتب و به موقع پوشک می تواند از گریه کودکان جلوگیری کند. همچنین سعی کنید از پوشک های مارک خوب و فاقد حساسیت برای نوزاد خود استفاده کنید.

3. نیاز به خواب

تحمل خواب آلودگی برای کودکان سخت تر از بزرگسالان است. گاهی خوابیدن برای نوزاد شما سخت است، مخصوصا اگر بیش از حد خسته باشد. هرچه نوزاد کوچک تر باشد نشانه های خواب آلودگی و نیازِ او به استراحت در او ظریف تر است و تشخیص دادن آن هم سخت تر. معمولا چند هفته ای طول می کشد که شما این نشانه ها را کشف کنید. ایجاد سر و صدا و گریه به دلایل بی اهمیت، خیره شدن به فضا و محلی نامشخص یا ساکت بودن و ساکت ماندن، بعضی از راه هایی است که نوزادتان با انجام آن به شما این پیغام را می دهد که نیاز به استراحت دارد.

حضور افراد مختلف در اطراف کودک ممکن است او را اذیت کرده و خوابیدن را سخت کند. همچنین تکان خوردن های بیش از حد و آواز خواندن نیز در شرایطی او را آزار داده و خوابیدن را برایش با مشکل روبرو می کند. بهتر است بعد از غذا و قبل از خواب او را به یک اتاق ساکت ببرید و به او کمک کنید که به آرامی به خواب برود.

4. نیاز به بغل کردن

نوزادان علاقه شدیدی به در آغوش کشیده شدن دارند. دیدن چهره والدین، شنیدن صدای آن ها، گوش دادن به ضربان قلبشان و حتی بوی منحصر به فرد آن ها برای نوزادان بسیار جذاب می باشد. در واقع نوزاد برای آرامش به آغوش، تماس بدنی و احساس اطمینان خاطر نیاز دارد. به همین دلیل ممکن است برای در آغوش گرفته شدن گریه کند. او مشکل خاصی ندارد و فقط بغل می خواهد. در حالتی که نوزادتان را در آغوش دارید به آرامی او را تکان داده و برایش آواز بخوانید، این کار حواس او را از گریه پرت می کند و در او احساس آرامش ایجاد می کند. ممکن است فکر کنید که در آغوش گرفتن بیش از حد نوزاد منجر به لوس شدن و بغلی شدن آن می شود. ولی این مسئله در چند ماه آغازین امکان پذیر نیست.

5. مشکلات شکمی و کولیک

مشکلات شکمی که حاصل از باد شکم و گاز معده می باشد، باعث گریه و ناراحتی های برخی نوزادان می گردد. در واقع کولیک یکی از علل گریه های شدید و تسلی ناپذیر کودکان می باشد که در هر دوره حداقل سه ساعت در روز، سه روز در هفته و سه هفته به طول می انجامد. اگر نوزادتان ظاهرا مشکلی ندارد اما دائما گریه می کند ممکن است دچار کولیک روده شده باشد. در صورت وجود کولیک، کودک از شدت گریه سرخ می شود و تلاش شما برای آرام کردن او بی نتیجه خواهد بود. ممکن است ببینید که مشت های خود را گره کرده، زانوها را بالا می کشد یا کمرش را قوس می دهد، این ها همه از نشانه های کولیک است. کولیک در حالت پیشرفته ممکن است سلامت کودک شما را به خطر بیاندازد. پس هنگام مواجهه با این علائم، حتما با پزشک مشورت نمایید.

6. نیاز به آروغ زدن

هیچ گاه گرفتن آروغ کودک امری ضروری نمی باشد و ممکن است برخی نوزادان هیچ گاه آروغ نزنند. اما اگر کودک شما بعد از خوردن غذا گریه کرد، ممکن است که به گرفتن آروغ نیاز داشته باشد. زمانی که نوزاد از سینه مادر و یا شیشه شیر میخورد، مقدار زیادی هوا وارد معده او می شود که اگر از معده او خارج نشود، ممکن است باعث ناراحتی او گردد. از این رو پس از شیر خوردن کودک را به صورت عمودی در بغل خود بگیرید و خیلی آرام بر پشت کودک ضربه بزنید.

7. گرم یا سرد بودن هوا

یکی دیگر از دلایل گریه می تواند احساس سرما یا گرما در کودک باشد. با لمس پشت گردن یا شکم کودک دمای بدن او را بررسی کنید. برای چک کردن دما هرگز به سراغ دست و پاها نروید، طبیعی است که آن ها معمولا خنک تر از دمای واقعیِ بدن او هستند. دمای مناسب برای اتاق کودک بین 16 تا 20 درجه سانتیگراد است. برای اطمینان از دمای مناسب حتما در اتاق کودک دماسنج نصب کنید. برای خواب کودک را به پشت بخوابانید و حواس تان باشد که پتو بیش از حد روی او نباشد زیرا ممکن است بدن او را بیش از حد گرم کند.

مراقب باشید بیش از حد به تن او لباس نپوشانید؛ همین موضوع باعث احساس گرمای بیش از حد می شود. به عنوان یک قانون کلی به یاد داشته باشید که نوزاد نیاز به یک لایه لباسِ اضافه تر نسبت به شما دارد. از ملافه های نخی و پتوهای سلولزی به عنوان پوشش در محل خواب کودک خود استفاده کنید. اگر شکم او بیش از حد گرم بود، پتو یا ملافه ای را که روی او کشیده اید بردارید و اگر سرد بود به راحتی پتو یا ملافه را روی او بکشید. اگر از کیسه ی خواب استفاده می کنید، مطمئن شوید که برای این فصل مناسب است و اندازه ی آن به شکلی است که کودک در آن احساس راحتی می کند.

8. بیمار بودن

اگر شما به تمام نیازهای کودک رسیدگی کردید و کودک همچنان به گریه کردن خود ادامه داد، ممکن است مسئله و موضوعی او را ناراحت و یا بیمار کرده باشد. در چنین مواقعی ابتدا دمای بدن نوزاد را اندازه گیری کنید و به تمام علائم او دقت کنید. چنانچه علائم مشکوکی مانند سرماخوردگی و یا تب در کودک خود مشاهده کردید، سریعا به پزشک مراجعه نموده و کودک را تحت درمان قراردهید.

خلاصه

در این مقاله دلیل گریه کودکان را برای شما رمز گشایی کردیم و راه های رفع و درمان آن را برای شما بازگو کردیم. امید است که تمامی والدین با دانش و اطلاعات کافی اقدام به نگهداری کودک خود نمایند و از این رو زندگی زیباتری را در کنار فرزندان خود تجربه کنند.