فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
انتخاب دکتر بارداری

انتخاب دکتر بارداری

  • 1402/01/07
  • 489
انتخاب پزشک بارداری مناسب برای خانم ها، سخت می باشد البته هر خانمی باید به طور طبیعی برای چکاپ های لازم حداقل سالی یک بار به پزشک مراجعه کند.

اهمیت نقش پزشک در دوران بارداری

مهم ترین نقش را در مراقبت های دوران بارداری پزشک ایفا می کند. او می تواند با مشاوره و تشخیص درست، به شما برای داشتن تجربه ا ی دلنشین در بارداری و به دنیا آوردن نوزادی سالم کمک کند. به همین منظور، انتخاب یک پزشک مناسب برای دریافت مراقبت های بارداری اهمیت ویژه ای دارد. امیدواریم در انتهای این مقاله بتوانید پزشکی مناسب در دوران بارداری خود انتخاب کنید. با اینکه مراقبت های دوران بارداری نیازمند حضور یک متخصص در زمینه ی زنان و زایمان می باشد اما در بعضی از مناطق به دلیل در دسترس نبودن پزشک، زنان به ماما مراجعه کرده و دستورات مراقبتی را از او دریافت می کنند.

تفاوت پزشک متخصص زنان و ماما

پزشک متخصص زنان، یک جراح می باشد. که تحصیلات عالیه در تمامی زمینه های مرتبط با دستگاه تناسلی زنان و بیماری های مرتبط به آن ها را دارد. پزشک متخصص گواهی و مدرک انجام زایمان طبیعی و سزارین را دارد. اما ماما ها کارشناسانی هستند که به عنوان مراقبین بارداری شناخته می شوند. ماما ها تنها اجازه ی انجام زایمان طبیعی را دارند.

متخصص زنان یا ماما؟

در صورتی که پس از بارداری هنوز نمی دانید به پزشک زنان مراجعه کنید یا ماما، بهتر است در این زمینه تحقیقات کافی را انجام دهید. در صورتی که شما می خواهید زایمان طبیعی انجام دهید می توانید از ماما ها کمک بگیرید زیرا آن ها در این زمینه تخصص بیشتری دارند اما پزشک متخصص زنان در زمینه ی سزارین و یا زایمان بریچ که ممکن است به سزارین ختم شود تخصص بیشتری دارد. لازم به ذکر است که پزشکان متخصص بیشتر در زمان به دنیا آمدن نوزاد در کنار شما هستند و حتی در دوران بارداری، این ماما ها هستند که مداخلات و معاینات را برای شما انجام می دهند. اما لازم است بدانید اگر می خواهید در بیمارستان خصوصی زایمان کنید حتما باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. و در صورتی که می خواهید در بیمارستان دولتی زایمان کنید از همان ابتدا می توانید فقط از کارشناسان مامایی کمک بگیرید.

زایمان در بیمارستان خصوصی بهتر است یا دولتی؟

انتخاب پزشک قبل و یا بعد از بارداری؟

در واقع شما باید قبل از اینکه به بارداری اقدام کنید، پزشک مناسب را انتخاب کرده و در این زمینه با او مشورت کنید، زیرا نیاز است تا با انجام معاینات و آزمایش های لازم سلامت جسمانی شما تایید گردد. لازم است پزشکی را انتخاب کنید که متخصص و با تجربه باشد، زیرا بعضی از مادران باردار حین دوران بارداری دچار بیماری هایی از قبیل دیابت بارداری، افزایش فشار خون و... می شوند لذا پزشک باید در زمینه ی بارداری های پر خطر تجربه ی کافی داشته باشد. در صورتی که بنا به هر دلیل نتوانستید قبل از بارداری پزشک مناسب را انتخاب کنید در اسرع وقت بعد از بارداری برای این کار اقدام نمایید.

معاینه بارداری

بهترین زمان مراجعه به پزشک پس از بارداری

هرچه مراقبت های بارداری زودتر شروع شوند احتمال به وجود آمدن مشکل در این دوران کمتر خواهد بود، بنابراین بهترین زمان دیدار با پزشک پس از بارداری، بین هفته های 6-10 می باشد.

معیار ها و نکات لازم برای انتخاب پزشک

  • تخصص و تجربه ی پزشک: اکثر پزشکان زنان و زایمان تخصص و تجربه ی کافی را دارند، اما اگر از نظر شما پزشکتان باید در زمینه و موضوع خاصی تجربه ی کافی داشته باشد بهتر است قبل از انتخاب پزشک تحقیقات لازم را به عمل آورید.
  • کمک گرفتن از پزشکان نازایی: در صورتی که بیش از یک سال از اقدام شما برای بارداری می گذرد بهتر است از متخصصین در زمینه ی نازایی راهنمایی بگیرید.
  • در نظر گرفتن وضعیت مالی و اقتصادی خود: با توجه با اینکه ویزیت برخی از پزشکان بالاتر می باشد و یا در صورتی که بخواهید در بیمارستان خصوصی زایمان کنید، هزینه ها و پوشش بیمه ای متفاوت خواهد شد. پس لازم است از قبل همه ی هزینه ها را در نظر بگیرید.
  • کمک گرفتن از دوستان و اطرافیان برای انتخاب پزشک: بهتر است از تجربه ی اطرافیان برای انتخاب پزشک استفاده کنید البته در نهایت خود شما باید تصمیم بگیرید.
  • نزدیک بودن مطب و یا بیمارستانی که قرار است در آن زایمان کنید: شما قرار است دفعات زیادی با پزشک ملاقات داشته باشید و در ماه های آخر به دلیل وضعیت جسمی ممکن است مسیر های طولانی برایتان مشکل ایجاد کند، پس به این موضوع دقت کنید. گاهی برخی از افراد پزشک را از شهر دیگری انتخاب می کنند و این موضوع بعدا برایشان دردسر ساز می گردد.
  • اخلاق، صبوری و مسئولیت پذیری پزشک: پزشکی را انتخاب کنید که برای شما به صورت مجزا وقت گذاشته و با دلسوزی شما را معاینه کند.

نکاتی پس از انتخاب پزشک

  • پزشک باید زمان کافی برای معاینات صرف کند و به تمامی نگرانی های شما در زمینه ی بارداری پاسخ درست بدهد.
  • به همسرتان اجازه ی حضور در کنار شما هنگام معاینات را بدهد، این کار باعث آرامش خاطر شما می گردد.
  • آموزش های کافی در زمینه ی بارداری را به شما بدهد.
  • پیدا نکردن جای پارک مناسب هنگام مراجعه به مطب بنا به دلایل موقعیت جغرافیایی مطب و انتظارات طولانی در مطب پزشک، نباید اعصاب شما را به هم بریزد پس تا جای ممکن آرامش خود را حفظ کنید و با صحبت کردن با مادران دیگر خود را سرگرم نمایید.
  • میزان توجه پزشک به شما: نباید توقع داشته باشید پزشک ذهن شما را بخواند، پس اگر موضوعی شما را نگران می کند حتما با پزشکتان در میان بگذارید. حتی اگر رفتار پرسنل مطب مانند منشی و یا ماما هایی که کارهای پزشک را انجام می دهند شما را آزار می دهد حتما با پزشک خود در این زمینه صحبت کنید.

دکتر بارداری

اقدامات لازم قبل از بارداری

بهتر است 3 ماه قبل از اقدام به بارداری به پزشک مراجعه کنید. پزشک با بررسی وضعیت شما و ارزیابی آزمایشاتی نظیر، گروه خونی و RH، قند خون، کشت ادرار، آزمایش HIV و... به شما اجازه ی بارداری می دهد. به طور معمول حداقل 3 ماه قبل از بارداری باید اسید فولیک مصرف کنید. در صورت نیاز به دندانپزشک مراجعه کرده و رژیم غذایی و عادات خود را در صورت لزوم تغییر دهید تا در زمان بارداری با مشکلات کمتری روبرو شوید.

چه فواصل زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

  • ویزیت سه ماهه ی اول
  • ویزیت سه ماهه ی دوم
  • آزمایشات ژنتیک در 3 ماهه ی دوم: بیماری های ژنتیکی و کروموزومی سندروم داون و اسپاینا بیفیدا از طریق آزمایش خون مشخص می گردند. و در صورت مشاهده ی موارد غیر طبیعی و نگران کننده از تست آمینوسنتز استفاده می شود که در آن، از مایع آمنیوتیک نمونه برداری می کنند.
  • ویزیت سه ماهه ی سوم
دغدغه ها و نگرانی های روز زایمان

معاینه پوزیشن یا موقعیت جنین

یکی از مهم ترین و حساس ترین قسمت های مراقبت از بارداری در ماه های آخر، معاینه ی پوزیشن جنین می باشد. پزشک باید وضعیت جنین را در رحم ارزیابی کند تا متوجه شود نوزاد چرخیده و سرش در ناحیه ی پایین رحم قرار گرفته باشد. در صورتی که بعد از هفته ی 36 جنین هنوز نچرخیده باشد، بعید است که دیگر هنگام زایمان بچرخد. در این حالت ممکن است پزشک عمل سزارین را مناسب بداند زیرا به دنیا آمدن نوزاد با پا (زایمان بریچ) عوارض خاص خودش را دارد.

سخن آخر

درست است که انتخاب پزشک نقش موثری در بهبود روند بارداری دارد اما همسر در دوران بارداری نقش به سزایی در کاهش استرس و ایجاد محیطی آرام و بدون تنش دارد. در صورتی که همسرتان در این زمینه موفق عمل نمی کند بهتر است به یک مشاور زوج درمانی مراجعه کرده و شرایط زندگی و بارداری خود را بهبود ببخشید. ورزش های نظیر پیاده روی و یوگا می تواند به ایجاد آرامش در شما کمک کند البته لازم است در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید.