فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
آسیب های تلویزیون و اسمارت فون ها برای کودکان

آسیب های تلویزیون و اسمارت فون ها برای کودکان

  • 1399/03/10
  • 1713
عصر تکنولوژی و اینترنت زندگی تمامی ما را تحت تاثیر خود قرارداده است.

هر روزه مقالات علمی فراوانی از تاثیرات مخرب زندگی ماشینی و یا همان تکنولوژی های موجود در انسان ها منتشر می شود، اما کسی به این موارد توجه نمی کند و همه به راه خود ادامه می دهیم. امواج مضر ماهواره ای و مخابراتی، تنفس عادی روزانه به همراه آلودگی هوا و حتی نحوه و ساعت غلط استراحت شبانه ما، روز به روز انسان را ضعیف تر می کند.
متاسفانه این روزها بسیاری از والدین اسمارت فون ها را به عنوان وسیله ای برای سرگرم کردن فرزندان خود مورد استفاده قرارمی دهند و اعتقاد دارند که با استفاده از بازی های مناسب سن کودک خود، هیچگونه آسیبی فرزند آن ها را تهدید نخواهد کرد. همین امر موجب شده که تلفن همراه به یک وسیله جدانشدنی از کودکان تبدیل شود.
گاهی ممکن است که شاهد آن باشید که کودکان پرخاشگر و شیطون با در دست گرفتن تلفن همراه بسیار آرام می شوند و بدون آنکه چیزی را خراب کند و اعصاب کسی را بهم بریزد، سرگرم بازی می شود. در این حالت به ظاهر تلفن همراه موجب آرامش او شده است. ولی لازم است بدانید که این آرامش به شدت کاذب و کوتاه مدت خواهد بود و ممکن است در آینده تاثیرات مخربی بر روی کودک داشته باشد.
برخی والدین نیز به شدت کودکان خود را از اسمارت فون ها و گوشی های تلفن همراه دور نگه می دارند اما توجه خاصی به میزان تماشای تلویزیون در کودکان ندارند و بر این باورند که تلویزیون هیچگونه ضرری برای کودک نداشته و فرزندشان می تواند هرچند ساعت که مایل باشد، تلویزیون تماشا کند.
اما لازم است بدانید که تماشای بیش از حد تلویزیون نیز همانند استفاده بیش از حد از اسمارت فون ها، می تواند برای کودک مضر و آسیب زننده باشد.

آسیب های استفاده از تلفن همراه در کودکان

استفاده از موبایل برای کودکانی در سنین پایین بسیار خطرناک می باشد، زیرا استفاده مکرر و طولانی مدت از گوشی های موبایل احتمال ایجاد مشکلاتی جسمی و روحی را در کودکان افزایش می دهد. در ادامه به چند نمونه از این مشکلات خواهیم پرداخت.

ضعف بینایی

با توجه به بررسی های دانشمندان، کار و بازی زیاد با تبلت و موبایل باعث آسیب رسیدن به چشم و ایجاد اختلال در سیستم های عصبی کودکان می شود. با توجه به آن که کودکان مدت زمان زیادی را برای بازی با گوشی موبایل صرف می کنند، قطعا به بینایی آن ها آسیب خواهد زد.
به گفته گری هیتینگ نویسنده ارشد سایت AllAboutVision.com، خستگی دیجیتالی چشم که نام دیگر آن سندروم بینایی کامپیوتری (computer vision syndrome) می باشد، یکی از بیماری های شایع در کودکان می باشد.
برای حفظ سلامت بینایی کودکان خود، میزان تماشای تلویزیون و بازی های کامپیوتری را برای آن ها کاهش دهید.

مضرات تلویزیون

بروز مشکلات عصبی در کودکان

با توجه به توصیه های انجمن متخصصین اطفال آمریکا، کودکان تا پیش از دو سالگی نبایستی به هیچ نمایشگری نگاه کنند، اما تقریبا 90 درصد کودکان تا قبل از دو سالگی به طور منظم به تماشای تلویزیون می پردازند.
بازی های کامپیوتری، تبلت، موبایل و حتی تماشای زیاد تلویزیون از فاصله نزدیک موجب یکجا نشینی و دور شدن از بازی های جسمانی کودکانه می شود که همین امر موجب بروز مشکلات عصبی در آنها می گردد، زیرا ارتباط بیش از حد با منابع نوری باعث ایجاد اختلال در اعصاب کودکان می شود.

چاقی کودکان

نشستن های مداوم و بی تحرکی های زیاد در پی تماشای تلویزیون و انجام بازی های موبایل، موجب چاقی بیش از حد و بیماری های وابسته به آن در کودکان می شود. زیرا زمانی که کودکان به بازی های موبایل و کامپیوتری اعتیاد پیدا می کنند، دیگر تمایلی برای بازی های کودکانه و جسمانی نخواهند داشت.

کاهش مهارت ارتباطی

کاهش مهارت های ارتباطی

اگر کودک شما زمان زیادی را صرف بازی و یا تماشای تلویزیون کند، مدت زمان کمتری را برای معاشرت با خانواده و اطرافیان خود خواهد داشت که این عمل موجب کاهش مهارت های ارتباطی در فرزند شما می شود.

اختلال خواب در کودکان

قطعا تاثیر اشعه های دریافت شده در طول روز توسط کودک، در هنگام خواب خود را نشان خواهد داد. کودکانی که مدت زمان زیادی در معرض اشعه های مخابراتی و موبایل قراربگیرند، دچار کم خوابی، بی خوابی و اختلال در خواب خواهند شد.

کاهش یادگیری کودکان

همانطور که میدانیم کودکان در سنین پایین نیازمند آموزش و دریافت اطلاعات از والدین و اطرافیان خود هستند. اگر کودک شما بیشتر وقت خود را برای تماشای تلویزیون و استفاده از موبایل بگذارد، میزان یادگیری و افزایش اطلاعات در آن کاهش می یابد.

روش های پیشگیری از اعتیاد به تلویزیون و اسمارت فون در کودکان

همه ی ما با عبارت پیشگیری بهتر از درمان است، آشنا هستیم. این عبارت در این زمینه نیز کاربرد بسیاری دارد. اگر کودک شما از همان ابتدا به ابزارهای الکترونیکی از جمله موبایل، تبلت و تلویزیون عادت نکند، دیگر دچار مشکلات پس از استفاده از این ابزار نخواهد شد. با استفاده از روش های زیر از عادت کردن کودکتان به این ابزارها جلوگیری کنیم.

1.رفت و آمدهای خانوادگی را زیاد کنید
کودکان عموما بخاطر بیکاری و بی حوصلگی به موبایل و تلویزیون پناه می برند. خاطرات خوب رفت و آمدها، زندگی بدون وجود تبلت را به بچه ها یاد می دهد. پس اگر رفت و آمد خود را افزایش دهید و کودک همواره در جمع قرارگیرد، تمایل آن نسبت به تلویزیون و موبایل کاهش خواهد یافت.

بازی کودکان

2.با کودک خود بازی کنید
کودکان همواره نیازمند توجه از طرف والدین خود می باشند و در صورت کم توجهی به بازی ها و برنامه های تلویزیونی وابستگی پیدا خواهند کرد. اگر کودکان بیاموزند که برای سرگرمی با والدین خود بازی کنند، دیگر به سراغ موبایل و یا لپ تاپ نخواهند رفت.
3.موبایل و تلویزیون را جذاب نکنید
برخی والدین در مواقعی که کودک بی قراری می کند، از موبایل خود به عنوان اسباب بازی استفاده می کنند سعی می کنند کودک را آرام کنند. همین امر موجب وابستگی کودکان به موبایل و تلویزیون خواهد شد.
4.برای فرزند خود هدیه بخرید
کودکان بسیار تنوع طلب هستند و همواره به دنبال کشف چیزهای جدید می باشند. سعی کنید هر چند وقت یکبار برای او اسباب بازی جدید تهیه کنید. حتی می توانید برای ایجاد تنوع در روحیه کودک خود، لباس های جدید و خوشرنگ به او هدیه دهید. برخلاف تصور ما، کودکان تنوع را به خوبی متوجه می شوند. برای خرید لباس های متنوع، راحت و زیبا برای فرزندان خود، می توانید به فروشگاه اینترنتی سبزآبی مراجعه کنید و با خرید لباس بچگانه آشور، کودکان خود را خوشحال کنید.
امید است با رعایت موارد فوق، کودک شما همواره پرانرژی، سلامت و دور از ابزارهای الکترونیکی که سلامت آن ها را به خطر می اندازد، باشد.