چی بپوشم؟ چجوری بپوشم؟
شاید شما یه تازه مادر باشید و یا ماه های اخر بارداری را می گذرانید و برای اولین بار می خواهید مادر شوید و همراه هزاران فکر که ذهنتان را درگیر کرده
لباس پوشاندن به نوزاد هم یه دغدغه ای باشد که شما را به دلهره می اندازد.
البته که لباس پوشاندن به نوزاد سخت نیست ولی به راستی اگر اولین بار است که می خواهید این کار را بکنید شاید دلهره آور باشد البته به دلیل ظرافت و نرمی بدن نوزاد این دلهره می تواند طبیعی باشد.
ولی بهتر است اگر بزرگتری هست که همراه شماست در روزهای ابتدایی از او برای پوشاندن لباس کمک بگیرید.
لباس پوشاندن به کودک اصول زیادی ندارد ولی باید به چندین نکته را به یاد داشته باشید که در طی این مقاله قرار است این مطالب و نکات را با هم مرور کنیم.
هرچه خودتان آرام تر باشید و سرعت عمل مناسبی داشته باشید، نوزادتان هم کمتر می ترسد. همچنین برای هر دوی شما راحت تر می شود اگر هنگام عوض کردن لباس های بالاتنه، نوزاد را روی دامنتان نگه دارید و برای تعویض لباس های پایین تنه او را روی یک تخت بخوابانید. اما در ابتدا زیاد سخت نگیرید، چون این کار به زودی برایتان بسیار ساده می شود. حفظ دمای بدن نوزاد نیز از اهمیت خاصی برخوردار است. با پوشاندن صحیح نوزاد، از خطرات بعدی که ممکن است در اثر کاهش دمای بدن به وجود بیاید پیشگیری می شود.
پوشاندن بلوز:
برای پوشاندن بالاتنهٔ آستین دار به شکل زیر عمل کنید:
دست هایتان را تمیز بشویید. و ناخن هایتان را کوتاه نگه دارید.
یک جای گرم و نرم انتخاب کنید.
بهتر است روی یک بلندی بدون حفاظ نباشد و هرگز نوزاد را بدون مراقب رها نکنید.
پتو، حوله یا یک زیرانداز تمیز پهن کنید و نوزاد را روی آن بگذارید.
برای پوشاندن بالاتنه، با دست یقه لباس نوزاد را بگیرید و تا جای ممکن باز کنید.
به آرامی یقه را وارد سر نوزاد کنید. از انگشتانتان برای جلوگیری از تماس لباس با صورت یا گوش ها استفاده کنید. خیلی آرام ادامه دهید، نیازی به استرس نیست. دست نوزاد را وارد آستین لباس نکنید، بلکه از بیرون دست خودتان را وارد آستین کنید. ابتدا با یک دست، آستین لباس نوزاد را به دست خود کنید. سپس دست نوزاد را به همان دست خود بدهید. لباس را آرام داخل دست های نوزاد کنید و آستین را بالا بکشید. مراقب باشید نوزاد تحت فشار قرار نگیرد و راحت باشد.
شلوار:
برای پوشاندن شلوار نیز به روش زیر عمل کنید:
دست هایتان را تمیز بشویید.
یک زیرانداز تمیز آماده کنید و کودک را روی آن بخوابانید.
ابتدا پاچه شلوار را با دست باز و گشاد کنید.
دست خود را وارد آن و پای نوزاد را وارد شلوار کنید.
لباس سرهمی:
برای پوشاندن سرهمی که احتمالاً یکی از لباس هایی است که زیاد از آن استفاده می کنید می توانید به شیوهٔ زیر عمل کنید، اما یادتان باشد ممکن است شما روش خودتان را برای پوشاندن سرهمی ها به نوزاد پیدا کنید، بنابراین این موارد فقط نوعی آگاهی به شماست:
باز هم دست هایتان را تمیز بشویید.
یک زیرانداز تمیز پهن کنید.
دکمه های لباس را باز کنید و آن را روی زیرانداز بگذارید.
کودک را روی سرهمی بگذارید.
اول شلوار یا جوراب های سرهمی و بعد آستین ها را تن کودک کنید.
دکمه ها را ببندید.
همچنین از لباس هایی که دور گردن آنها تنگ است و لباس هایی که بند یا هر چیز تزئینی دیگری دارد صرف نظر کنید. هنگام پوشاندن لباس یا تعویض پوشک نیز بهتر است با کودکتان صحبت کنید یا او را سرگرم کنید تا از لباس پوشیدن لذت ببرد.
برای مشاهده سرهمی ها، شلوار و بلوز برند های تیک تاک و برگ سبز اینجا کلیک کنید.
اما لباس پوشاندن قسمتی از تجربه جدید یک مادر است بهتر است قبل خرید لباس برای نوزادتان به نکات زیر توجه کنید.
نکاتی مهم هنگام خرید لباس کودک
برای خریدن لباس کودکان لازم است به نکاتی مهم توجه کنید و فقط زیبایی آن را در نظر نگیرید. برخی از این نکات شامل موارد زیر است:
به سایز لباس ها توجه کنید:
سایزبندی لباس کودکان را یاد بگیرید. سایزبندی لباس کودکان نیز مثل بزرگسالان از برندی به برند دیگر یا از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و عددی که روی برچسب لباس می بینید نشانگر این نیست که کودکتان باید چقدر رشد کرده باشد. وقتی شک دارید بهتر است سایز بزرگ تر را بخرید، زیرا شما می توانید پاچه های شلوارش را بالا بزنید یا تیشرت های خیلی بلند را داخل شلوار بگذارید تا کمی بعد با بزرگ تر شدن کودک اندازه شود.
برای اطلاعات بیشتر از سایزهای سبزآبی این مقاله را نیز مطالعه کنید.
تعداد زیادی لباس نخرید:
در هر بار خرید تعداد کمی لباس بخرید. شما معمولاً به داشتن تعداد زیادی لباس سایز نوزادی نیاز ندارید، زیرا خیلی زود برای کودکتان کوچک می شود. همچنین تا وقتی نوزاد به دنیا نیاید و او را نبینید، نمی توانید بفهمید که باید چه سایزی برایش بخرید.
به جنس پارچهٔ لباس دقت کنید:
پارچه های نرم بگیرید. نوزادان پوست حساسی دارند. برخی کارشناسان توصیه می کنند که پارچه لباس بچه ها باید تمام پنبه باشد، هرچند پارچه های ترکیبی نرم از جنس پنبه همراه با الیاف دیگر هم برای بسیاری از بچه ها مناسب است. پارچه های ارگانیک از پارچه های تمام پنبه و ترکیبی هم نرم تر است، اما معمولاً گران تر هم هست.
برای مشاهده لباس های نخ پنبه ای اینجا کلیک کنید.
برچسب لباس ها را بررسی کنید:
لباس هایی که برچسب اطلاعات مربوط به اندازه و شست و شوی لباس، داخل یقهٔ آنها نوشته شده است، گاهی باعث حساسیت پوستی می شود. بهتر است برچسب لباس روی یقهٔ آن نباشد. اگر هم بعد از استفاده، پوست کودکتان در آن ناحیه قرمز شد، می توانید این برچسب ها را به شکلی که تیز نشود و تن کودک را آزار ندهد قیچی کنید.
شکل پوشاندن لباس را در نظر بگیرید:
با آنکه پوشاندن لباس به نوزادان کار زیاد سختی نیست، اما لازم است به اینکه یک لباس چقدر راحت پوشیده و بیرون آورده می شود دقت کنید. وقتی یک ووروجک پرتحرک دارید، دکمه های یک لباس می تواند اضافه باشد. دکمه های فشاری و زیپ های خیلی ظریف برای بستن راحت تر است. برخی لباس ها، دکمه های آهن ربایی دارد که دیگر مشکل گیر کردن زیپ هم پیش نمی آید. همچنین لباس های بخرید که گردنشان کشی است و در قسمت یقه، دکمه های فشاری دارد. این لباس ها به راحتی و بدون فشار از سر نوزاد پایین می رود.
به عوض کردن پوشک هم فکر کنید:
بیشتر لباس های سرهمی بدون جوراب، زیر قسمت پوشک بچه دکمه دارد که می توانید آن را باز و پوشک را عوض کنید. بهتر است به جای سرهمی های یک تکه که این ویژگی را ندارد، بیشتر از این سرهمی ها بخرید که در قسمت پوشک دکمه دارد و راحت باز می شود. حتی سرهمی هایی که علاوه بر این دکمه ها در قسمت یقه یک تای پاکتی دارد، هم به راحتی از سر کودک پایین می آید و هم در صورت کثیف شدن راحت خارج می شود، بدون اینکه با سر کودک تماس پیدا کند.
برای شلوارها، به دنبال کمر کشی باشید:
ممکن است وسوسه شوید که یک شلوار جین آبی درست شبیه شلوار خودتان را برای کودک بخرید که زیپ یا دکمه داشته باشد، اما اگر کمر شلوار کودکان کوچک کشی نباشد، پوشاندن و درآوردن آن ممکن است برایتان اصلاً کار سرگرم کننده ای نباشد.