فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
دغدغه ها و نگرانی های روز زایمان

دغدغه ها و نگرانی های روز زایمان

  • 1401/07/18
  • 607
ما مادر ها شاید هرکدام به طور کامل این مرحله رو سپری کرده باشیم اما با کمی دقت متوجه می شوید که مشکلات و دغدغه هایمان چقدر با هم متفاوت بوده است.


در بعضی مادران آنقدر زایمان راحت بوده و برعکس در دیگری آنقدر سخت که حاضر به تکرار آن نیست. وقتی راهی برای ما گنگ و ناشناخته باشه حتی اگر مشکلاتش خیلی هم سخت نباشد، اما عدم آگاهی باعث حس ترس کاذبی می شود که من به شخصه به آن حس ترس حق می دهم و می دانم که ترس از روشن نبودن مسیر است. من در این مقاله می خواهم مواردی از این نگرانی ها را با شما به اشتراک بگذارم که از همه بیشتر مادران با آن مواجه شدند.

ساک نوزاد و مادر

قبل از شروع این دغدغه ها باید حتما در نظر بگیرید که باید ساک نوزادتان که از حوله، دو دست لباس و شلوار و کلاه نخی برای نوزاد و پوشک حداقل برای یک هفته، پستونک و شیشه شیر، شیر دوش، شیر خشک، پماد سوختگی برای پای نوزاد، شامپو سر و بدن نوزاد و یک پتو نوزادی و البته نوار بهداشتی برای خودتان برای یک هفته بردارید. شاید مهم نباشد اما مسواک برای خودتان هم بردارید بد نیست.

انواع سرشیشه نوزاد و نکات خرید آن

درد زایمان چگونه است؟

یکی از مراحل، مرحله اولیه و فعال زایمان است. مرحل G اول زایمان و تولد زمانی اتفاق می افتد که مادر شروع به احساس انقباض های منظم می کند. این انقباضات باعث می شود تا دهانۀ رحم باز (گشاد) و نازک شود.
تمامی فرآیند های اتفاق افتاده تا اینجا به کودک اجازه می دهد تا درون کانال تولد حرکت کند. مرحله ی اول طولانی ترین مرحله از سه مرحله است که در واقع به دو مرحله تقسیم می شود:

  • مرحله ی اولیه زایمان یا مرحله ی نهفته early labor
  • مرحله ی فعال زایمان active labor
دغدغه های مادران بعد از زایمان

بیشتر مادران در زایمان طبیعی را همان روز مرخص می کنند. اما بعضی مادران به دلیل های مختلف ممکن است مرخص نشوند و یا کودکشان را مرخص نکنند. پس بهتر است خود را آماده کنید تا با خیال راحت به بیمارستان بروید.
اگر زایمان طبیعی باشد کم کم دو بار باید مسیر بیمارستان را بروید و بیاید. تا کوچولوی شما از آمدن حتمی به شما خبر دهد. در حین این مرحله، دهانه ی رحم مادر گشاد می شود و احساس انقباضات خفیف و نامنظم را تجربه خواهد کرد. با شروع باز شدن دهانه ی رحم، ممکن است مادر متوجه ترشحات بی رنگ، صورتی یا کمی خونی از واژن خود شود. خب از حس ناخوشایند TV کردن و معاینه کردن تا جمع شدن پرستاران بیمارستان دور شما و پرونده تشکیل دادن بگذریم نمی توانیم از فشار های رحمی چشم بپوشیم که همان انقباضات شکمی هستند. چنان فشاری که حس می کنید الان ادرارتان می ریزد و دچار استرس خجالت و درد می شوید. پیشنهاد می کنم اگر این حس آمد سراغتون از پوشک استفاده کنید که از استرس حداقل بهم نریزید.
این مرحله غیرقابل پیش بینی است. برای مادرانی که اولین بار زایمان را تجربه می کنند، طول متوسط از چند ساعت تا چند روز متفاوت است. برای زایمان های بعدی این زمان کوتاه تر خواهد شد.
تا زمانی که فرکانس و شدت انقباضات افزایش یابد، نیاز به انجام کار خاصی نیست. برای بسیاری از زنان، این مرحله ناراحت کننده نخواهد بود. تنها کافیست که سعی کنید تا آرام باشید. برای اینکه مرحله ی اولیه ی زایمان را به راحتی پشت سر بگذارید، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • قدم زدن
  • حمام کردن
  • گوش دادن به موسیقی آرامش بخش
  • تمرین تکنیک های تنفس یا آرامش بخش که در کلاس زایمان آموزش داده می شود.
  • تغییر مداوم حالت بدن

روز زایمان

نکته مهم و قابل توجه

متخصص زنان و زایمان می تواند به شما بگوید که چه زمانی باید برای زایمان به بیمارستان مراجعه کنید. اگر کیسه ی آب شما پاره شد یا خونریزی شدید از واژن داشتید، سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید.

مرحله فعال زایمان

بعد از مرحله اولیه زایمان، یکی از مراحل به نام مرحله ی فعال زایمان شروع خواهد شد که در حین آن، دهانه ی رحم از 6 تا 10 سانتی متر گشاد می شود. انقباضات مادر قوی تر، نزدیک به هم و منظم خواهد شد.
ممکن است پا های مادر دچار گرفتگی شود یا احساس تهوع داشته باشد. در این مرحله امکان پاره شدن کیسه آب نیز وجود دارد، البته در صورتی که قبلاً این اتفاق نیفتاده باشد. همچنین مادر فشار بیشتری در کمر خود خواهد داشت. اگر مادر هنوز به بیمارستان نرفته، اکنون زمان آن فرا رسیده است.
در صورتیکه درد شما در این مرحله پیشرفت کرد و شدت گرفت، به هیچ عنوان نگران نشوید! اگر تمایل داشته باشید می توانید در این مرحله تقاضای داروی بی حسی کرده تا یک زایمان طبیعی بدون درد یا با درد کمتری را تجربه کنید.

  • مدت زمان
    مرحله ی فعال زایمان اغلب بین چهار تا هشت ساعت یا بیشتر طول می کشد. به طور متوسط، دهانه رحم تقریباً یک سانتی متر در ساعت گشادتر می شود.
  • چه اقداماتی در این مرحله باید انجام داد؟
    برای مقابله با درد های رو به رشد، تکنیک های تنفس و آرامش را امتحان کنید. از آنچه در کلاس های زایمان آموخته اید، استفاده کنید. روش های زیر را می توانید برای افزایش راحتی در این مرحله انجام دهید:
    تغییر مداوم وضعیت بدن
    استفاده از توپ مخصوص زایمان
    حمام کردن با آب گرم
    پیاده روی
    تمرین تنفس
    داشتن ماساژ ملایم بین انقباضات

مرحله ی دوم: تولد نوزاد

این مرحله دقیقاً وقت به دنیا آمدن نوزاد است. پزشکتان به شما می گوید دقیقا باید کی شروع به فشار آوردن کنید. کمی درد و فشار زیاد می شود و ممکن است از طاقت شما فراتر رود در صورتی که دیگر تحمل ندارید به پزشکاتان بگویید آن ها داروی تزریق می کنند تا سرعت عمل بالا رود و شما زودتر فارغ شوید.

چگونه بدن را بعد از زایمان به حالت اول برگردانیم؟

خرابکاری و دفع زواید در حین زایمان

این بخش کمی ناخوشایند است اما امری طبیعی است و شما نباید بخاطرش مورد سرزنش بخش بیمارستان قرار گیرید. خجالت هم نکشید چون شما یک فرد قوی هستید که توانسته یک انسان را به دنیا بیاورید. اما من اینجا کمی برایتان توضیح می دهم که دلیل این اتفاق چیست. مدفوع کردن هنگام زایمان علاوه بر احساس ناراحتی روحی می تواند مانع از داشتن یک زایمان بهداشتی شده و احتمال بروز عفونت را بالا ببرد. بنابراین بسیار مهم است که باید بدانید که چطور از مدفوع کردن هنگام زایمان پیشگیری کنید. حرکات کیسه آب در هنگام زایمان و پایین آمدن نوزاد از کانال واژن باعث ایجاد فشار به روده ها و تمایل ناخودآگاه به دفع ادرار و مدفوع می شود. از آن جایی که پر نگه داشتن روده ها هنگام زایمان کار اشتباهی است پرستار و ماما موظف است با استفاده از دستمال های خاص بهداشتی حتی قبل از این که بیمار متوجه شود، او را تمیز کند.
البته از آنجایی که شروع درد و زایمان چندین ساعت طول می کشد اغلب زنان خواستار خالی شدن روده ها قبل از زایمان هستند و با استفاده از دارو های معتبر موجود و با بررسی وضعیت بدنی خود با پزشک معالج، روده های خود را قبل از زایمان پاکسازی می کنند.

بعد از زایمان و مشکل بیرون زدن بواسیر

درمان بواسیر یا همان هموروئید باد کرده بعد از زایمان
اکثرا به این مشکل برنمی خورند اما چون این مشکل خیلی درد داره من لازم دانستم اینجا به آن اشاره کنم. در صورتی که درون هموروئید، لخته خون ایجاد شود، فتق ترومبوز روی می دهد. این وضعیت خطرناک نیست اما می تواند به شدت دردناک باشد. که در اثر فشار زیاد از زایمان گاهی در معقد ایجاد می شود. و اما درمانش:
شیاف آنتی هموروئید حاوی ماده ای به نام فنیل افرین است و می تواند عروق اتساع یافته را بهبود بخشد. از همین روی قادر است علائم این عارضه شامل درد، سوزش، خارش و خونریزی را رفع نماید. همچنین در صورتی که بیماری هموروئید در مراحل ابتدایی خود باشد، می تواند به طور کامل این عارضه را رفع نماید.

روز زایمان

اگر زایمان به طور طبیعی امکان پذیر نباشد، چه می شود؟

خب این مرحله کمی متفاوت با زایمان طبیعی است و دردسر آن بعد از به هوش آمدن مادر شروع می شود. تا قبل آن باید بگویم که تهیه ساک بچه که در مطالب بالاتر گفتم را حتما در نظر بگیرید. با خیال راحت روزی را که پزشک برایتان مشخص کرده ساک خود را بردارید و بروید به بیمارستان، خوب بعد از تشکیل پرونده شما را بیهوش موضعی و یا بیهوش کامل می کنند که در هر دو حالت شما هیچ دردی ندارید و بچه را با باز کردن شکم مادر به دنیا می آورند.

بعد از به هوش آمدن

مادر کل شکمش بخیه دارد و سری از بین رفته و فعلا به او مسکن می زنند. بدترین قسمتش هم این است که دو تا پرستار برای خروج اضافات رحمی جامانده در شکمتان به جان شکم پاریتان می افتند و با هم شروع به ماساژ محکم می کنند که آه از نهادتان در می آید. این کار روی کسانی که زایمان طبیعی هم می کنند انجام می شود ولی چون روی شکم بخیه نیست آنقدر درد و سوزش را تجربه نخواهند کرد. پیشنهاد می کنم در هر دو روش نفس عمیق بکشید بدنتان را رها و شل کنید و به پرستاران اعتماد کنید.

پاره شدن کیسه آب

این یک اتفاق است و درصورتی که در بیمارستان نیستید باید سریعا به پزشکتان اطلاع دهید و خود را به بیمارستان برسانید تا نوزاد به خشکی نیوفتد.
اگر هنوز به زمان زایمان نرسیدید احتمال دارد که پزشک تشخیص سزارین دهد. پس جای نگرانی نیست فقط باید سرعت عمل داشته باشید.

افسردگی پس از زایمان و راه های درمان آن

به موقع نرسیدن به بیمارستان

لطفا خونسردی خود را حفظ کنید از این که مجبور شوید خودتان زایمان کنید و نتوانید خود را به بیمارستان برسانید نگران هستید؟ با این که احتمال این اتفاق بسیار کم است، با این حال آن را برایتان توضیح می دهم. فقط تمرکزتان روی بدنتان باشد.
این را بدانید که همه موجوداتی که می زایند بدون کادر پزشکی از پس به دنیا آمدن بچه خود بر می آیند. درست است که درصد بالا بردن سالم بودن نوزاد مثلا ناقص نشدن اعضای بدن کودک و یا عفونت در اثر رعایت نکردن بهداشت و یا حفظ جان مادر در اثر خونریزی را تضمین می کند.
وضعیت را بررسی کنید
در هنگام زایمان اورژانسی در خانه اول از همه: از کجا می دانید نوزاد سریع بیرون می آید و به بیمارستان نمی رسید؟ با این که زایمان هر بانو با دیگری متفاوت است، اگر انقباض های قوی، طولانی و متوالی دارید (معمولا با پنج دقیقه فاصله) و یا کیسه آب شما پاره شده و نیاز مبرمی به زور زدن احساس می کنید، نشانه آن است که به زودی وارد مرحله زایمان می شوید.
فرزندان اول بیشتر از زایمان های بعدی طول می کشد. بنابراین اگر کودک دوم یا سوم خود را باردار هستید، احتمال این که در خانه زایمان کنید بیشتر است. با اورژانس تماس بگیرید. برای توضیح کامل این مطلب باید مقاله ای جداگانه نوشت چون در اینجا مطالبش نمی گنجد.

روز زایمان

ترس از امپول

دو تا از آمپول های که مادران از آن ممکن است وحشت کنند یکی آمپول فشار در زایمان طبیعی است و دیگری آمپول بیهوشی در زایمان سزارین.
باید بگویم فقط در مقابله با ترستان باید نفس عمیق بکشید و به کادر پزشکی اعتماد کنید همه این افراد برای راحتی شما کنارتان قرار گرفته اند. پس بدن خود را رها کنید نفس های عمیق بکشید و به خودتان بگویید همه چیز عادی است.

پرستار شخصی بگیریم یا نه؟

در زایمان اول، هر مادری دوست دارد یک همراه پایه داشته باشد چه در اواخر دوران بارداری باشی و چه هنگام زایمان و چه بعد از زایمان که تازه چالش بچه داری هم به آن اضافه می شود.
اگر واقعا ترس از این دوران شما را وارد یک استرس غیر قابل تحمل می کند می توانید از پرستاری با تجربه بهره ببرید. خیلی هم از خستگی مادر بعد زایمان کم می شود.

در آخر

شاید مادران دیگر دغدغه های دیگری را دیده و با آن دست و پنجه نرم کرده باشند. هرچه که ذهن شما را درگیر کرده و یا مادران دیگر با گفتن آن شما را نگران کرده اند را جدی نگیرید و درصورت درگیری فکری سریعا از سایت های معتبر درست آن مطلب و راه حلش را جویا شوید. هیچ وقت اجازه ندهید که اطلاعات فردی که مطمئن نیستید چقدر کامل و معتبر است آرامش فکریتان را برهم زند.

خرید اینترنتی لباس نوزاد و کودک یک تا سه سال برند های برگ سبز و تیک تاک